Apparatus GS 964 - Porsche - Myx Magazine

Apparatus GS 964: engineering uit het Zwarte Woud

Gerhard Stefan en Philipp Göller richtten in 2015 GS Manufactory op in Baden, in het Zwarte Woud. Gerhard en Philipp zijn de visionairs aan het roer. Gerhard heeft 18 jaar lang Porsches gerestaureerd en heeft 45 jaar ervaring in de automobielsector: carrosseriebouw, schilderwerk, motor- en transmissiereparatie. Philipp is een getrainde autotechnicus en meester, die de intuïtie heeft om in de GS-fabriek unieke rijtoestellen te produceren, iets wat hij van zijn vader heeft geërfd.

Apparatus GS 964 - Porsche - Myx Magazine

Zowel vader als zoon delen hun enthousiasme voor Porsche en de vooruitziende blik om de Porsche 964 van de jaren ’90 na te maken, volgens de eigen specificaties van de klant. De focus ligt op het ontwikkelen van een aandrijfapparaat dat het charisma van het F-model en de technische ontwikkeling van het 964-model combineert en dit alles vindt plaats in hun eigen werkplaats. Vader Gerhard heeft vele jaren ervaring met de restauratie van Porsches en combineert deze met de capaciteiten en visie van zijn zoon voor het aandrijfmiddel “GS 964”. De ervaring van het verleden en het gezonde heden, met de kracht en de toewijding van de zoon, vormen een goede basis voor de succesvolle ontwikkeling van de GS-fabriek in de toekomst.

Apparatus GS 964 - Porsche - Myx Magazine
Apparatus GS 964 - Porsche - Myx Magazine

De “GS 964” is een apparaat voor puur rijplezier, een sculptuur op vier wielen, een kwantumsprong uit de verdere ontwikkeling van het tot 1988 gebouwde Type 911. Er zijn 2 opties – het basisvoertuig Porsche Type 964, C2, leeggewicht: 1350 kg; en het basisvoertuig Porsche type 964, C4, vierwielaandrijving, leeggewicht: 1450 kg. De “GS 964 C4” met vierwielaandrijving zorgt voor een grotere rijervaring in de bochten. De C4 is een bochtenminnend rijapparaat, perfect voor bochtige bergwegen. Het plezier van het rijden met de “GS 964” is als het rijden met uw eerste Porsche. Het is een waar genot!

Apparatus GS 964 - Porsche - Myx Magazine

Het opnieuw rijden van de Porsche in zijn originele manier met de modieuze techniek van de jaren ’90, maakt dat de “GS 964” op het mechanisch-technische hoogtepunt van de autotechniek staat. Een “GS 964” is meer dan alleen een voertuig, het is een uiting van vrijheid voor iemand die een positieve instelling heeft en van het leven wil genieten. Het is dynamisch!

“De “GS964” werd genomineerd voor de prestigieuze German Design Award 2020"

Elke Porsche “GS 964” is een individueel, mechanisch, perfect gevormd en strikt eenmalig meesterwerk. Elite klanten bepalen zelf hoe ze de motor willen laten klinken, hoe belangrijk de prestaties zijn, of ze het originele of het aangepaste remsysteem willen, of een hard/middel/zacht chassis. De lak van het exterieur, de kleuren en materialen van het interieur kunnen allemaal speciaal worden gekozen. Voor wie dat wil, is de modernste uitrusting beschikbaar. GS Manufactory behoudt het iconische Porsche-geluid dat nog steeds uit de machine komt en dat autoliefhebbers van veraf kunnen herkennen.
“Van het wakkere gekreun van een sleutel in het contact, tot het typische boxer geluid van de uitlaat als het metalen beest zijn grenzen verlegt, de sound van een auto in beweging klinkt als muziek in de oren van petrolheads.”

Apparatus GS 964 - Porsche - Myx Magazine

"Deze Porsche heeft panache! Petje af voor GS Manufactory!"

Zowel de C2 als de C4 hebben de herziene vloerconstructie met McPherson-steunen aan de voorzijde, verstelbare schroefveren aan de achterzijde en ABS, stuurbekrachtiging, airconditioning, airbag en rembekrachtiger. De ingebouwde techniek is bijzonder geschikt voor puur rijplezier. De modificatie van de carrosserie, het uitlaatsysteem, de afstelling van de ophanging en de vele samenstellingen, samen met het verhoogde vermogen van de motor, benadrukken dit absolute plezier.

Het speciale apparaat: de “GS 964” heeft een verhoogt motorvermogen, modificaties aan het chassis, een gereduceerd totaalgewicht en maakt gebruik van carbon, speciaal ontworpen voor de carrosserie delen van het F-model. Het ontwerp en de constructie van de “GS 964” en de ingebouwde onderdelen van het originele model worden in de werkplaats van “Baden” onder copyright uitgevoerd. De vorm van de uit composietmateriaal vervaardigde onderdelen worden eveneens in de werkplaats ontworpen en onder copyright geproduceerd. De technische controle voor de EU-richtlijnen en -wetten is in de huidige versie geïmplementeerd. De voor de “GS 964” benodigde onderdelen zijn auteursrechtelijk beschermd. De “Baden”-kwaliteitsnormen worden gecombineerd met een luxueuze, glinsterende manier van leven.

Apparatus GS 964 - Porsche - Myx Magazine

De “GS 964” is puur rijplezier, individualiteit, kwaliteit, uniciteit en exclusiviteit. Vertel alleen uw allerbeste Porsche speelkameraadjes!

In 2020 werd de “GS 964” genomineerd voor de prestigieuze German Design Award 2020. Deze prijs erkent innovatieve producten en projecten en hun fabrikanten en ontwerpers, die pioniers zijn in het Duitse en internationale designlandschap. Dit alles wordt beoordeeld door een internationale jury van topklasse.