Lexus LY 650 Yacht - Myx Magazine

Lexus LY 650. Ter land, en nu ook ter zee!

Tekst: Helen Richardson

In 2019 trad Lexus een nieuw tijdperk binnen. De autofabrikant met een ijzersterke reputatie bracht de LY 650 op de markt, een luxe plezierjacht…

Lexus LY 650 Yacht - Myx Magazine

Dynamisch en elegant

De LY650 is een flybridge-cruiser die een snelheid kan halen tot 31,4 knopen. Het ontwerp is gebaseerd op het Lexus Sports Yacht Concept van 2017. Het jacht is elegant en sportief met een levendige vorm en stijlvolle gebogen lijnen. De dynamische romp, het ruime achterschip en de strakke daklijn zorgen samen voor topprestaties.

In het design wordt gewerkt met 2 kleuren (optioneel), waardoor de vorm wordt benadrukt en verwezen wordt naar het Sports Yacht Concept uit 2017. Dit contrasteert met de heldere roestvrijstalen details, waaronder een chafing plate op de boeg en de raamkozijnen en luchtgaten in de vorm van het beroemde Lexus “L”-motief.

Lexus LY 650 Yacht - Myx Magazine

Japanse gastvrijheid

Ook in het interieur wordt gestreefd naar de typische Lexus-kwaliteit. Hierbij combineert men vooruitstrevend design met ‘omotenashi’, de Japanse gastvrijheid die anticipeert op en voldoet aan de behoeften van de gasten. De binnenruimte is helder en wit, waardoor een groot gevoel van openheid ontstaat. De creatieve verlichting geeft een gezellige en comfortabele sfeer.

Lexus LY 650 Yacht - Myx Magazine

Vlotte bediening en stijl

In de luxueuze salon bevinden zich twee kapiteinsstoelen en -banken en een achterste kombuis. Door het grote volume van het achterdek heeft de LY 650 met zijn 5,76 m een van de breedste bovenbalken in zijn klasse. Vanuit de kapiteinszetel zijn zowel stijl als vlotte bediening binnen handbereik, met een mooi ontworpen instrumentenpaneel en touchscreenbediening. Het schip beschikt over drie elegante kajuiten met meer dan 2 meter stahoogte, elk met een eigen douche. De salon is voorzien van een Mark Levinson Surround Sound System met een subwoofer die instaat voor een indrukwekkende sound.

Lexus LY 650 Yacht - Myx Magazine
Lexus LY 650 Yacht - Myx Magazine

Dynamische respons en aangenaam vaarcomfort

De LY 650 is gebouwd in samenwerking met de toptalenten van Marquis Yachts uit Wisconsin (USA). Marquis staat bekend om zijn ‘takumi’ of ambachtelijke en geschoolde vakmensen en hoge precisie. De samenwerking met Nuvolari Lenard, een van de toonaangevende ontwerpstudio’s, leverde een geavanceerd designer interieur met een indrukwekkende uitstraling op. Dit jacht werd ontworpen en gebouwd om zowel een dynamische respons als aangenaam vaarcomfort te bieden in elke yachtsituatie.

Lexus LY 650 Yacht - Myx Magazine

Kruisstabiliteit en wendbaarheid

Dankzij de aandrijflijn met 2 Volvo Penta® IPS*3 motoren en dynamische modellering heeft de LY650 een hoog vermogen, een laag brandstofverbruik en een uitzonderlijke kruisstabiliteit en wendbaarheid. Het yacht is ook voorzien van een reeks ondersteunende functies voor de bediening, vaste-puntpositiebepaling op zee en een autoflapfunctie.

Om zowel lichtheid als stabiliteit te creëren zijn het onderste en bovenste deel van de romp geconstrueerd met CFRP (carbon-fibre reinforced plastic), wat bijdraagt aan de opmerkelijke snelheidsprestaties en de cruisecapaciteiten. Panelen in de hoofdwanden zorgen voor rust en geluiddemping. Dankzij de gebruikte materialen vaart dit jacht op een lichte en toch zeer stabiele basis.

Lexus LY 650 Yacht - Myx Magazine
Lexus LY 650 Yacht - Myx Magazine

Veelzijdige app

De LY 650 werkt met LY-Link, een geavanceerde communicatietool voor scheepvaart waarmee snel informatie kan worden gedeeld. De app kan ook worden gebruikt om verschillende systemen aan boord te bedienen, zoals verlichting, klimaatbeheersing en audio.

Met zijn unieke combinatie van uitzonderlijke prestaties en de rustige, stijlvolle uitstraling zet de LY 650 meteen de trend voor de toekomst.

Lexus LY 650 Yacht - Myx Magazine

Belangrijkste specificaties:

  • Totale lengte: 19,94m
  • Balkbreedte: 5,75m
  • Motoropties: Twee Volvo Penta® IPS met een vermogen van 1350, 1200 of 1050 PK (per motor)
  • Brandstofcapaciteit: 4.012 liter
  • Watercapaciteit: 852 liter
  • Slaapruimte: 3 kajuiten (voor 6 personen)
  • Startprijs: Vanaf 3,7 miljoen dollar