Gossip Girls: Speedo alert

Tekst: Ann Lemmens & Hélène Van Herck

Foto’s: Marc Drofmans

Model: Sebastiaan Van de Velde

Oh help, waarom heeft Onze-Lieve-Heer ooit de Speedo laten ontwerpen?! Wat heeft hij toch tegen de mensheid. Zodra de zon schijnt en de temperaturen en sappen stijgen, duiken ze weer op: mannen in speedo. En probeer jij mij nu eens voorzichtig uit te leggen waarom dat zwembroekje zo gegeerd blijft? Vooral bij mannen die daar niet geschikt voor zijn.

Ann

Dé enige man op deze hele planeet die daar sexy mee was, is de negenvoudig Olympische winnaar Mark Spitz. Nooit zo lang en zo vaak afgestemd op de Olympische Spelen. Discipline zwemmen. Wat een figuur, wat een uitstraling. Wat een speedo. Je moet zijn naam eens googlen, hij heeft op zijn 72 nog steeds dat jenesaisquoi. Ik denk dat er in elke speedo-man een beetje Mark Spitz attitude moet schuilen, anders begrijp ik het niet. Helaas.

Van zwem- naar onderbroek is een kleine stap. Ik heb gelijkaardige kriebels bij slips. En neen geen opwinding, laat dit duidelijk zijn. Gelukkig gaat dit stukje textiel snel uit tussen de lakens. Terwijl het liefdesspel zich voltrekt, krijg ik visioenen van leuke sexy shorts. Mannen hebben nog wat opvoeding nodig me dunkt. Tussen haakjes: ga ook op zoek in kasten, dit type mannen heeft 8 op de 10 keer een paar crocs staan. Argh, call 911. Voor mij hé. Dringend zuurstof nodig, want mijn hersens blokkeren. Je houdt het toch niet voor mogelijk.

Of is het de schuld van de ex die zijn liefdesleven wil saboteren. Haha.

We dwalen af. Terug naar de speedo, die écht niet uit het zomerse leven is te bannen. Hij wordt nog steeds verkocht. Heeft het te maken met een stevig huishouden van het kindergeld downthere? Ik wil zo niet geconfronteerd worden met de bulten en bobbels ter hoogte van de ‘koninklijke hoogheid en zijn trouwe dienaren’. Oh Lord. Wat doen ze ons toch aan. 

Ik ga nog een vergelijking maken: mannen in witte linnen zomerbroeken. Stel je dan ook vast hoe hogere krachten je ogen dwingend één kant uitduwen en je.wil.dit.klokkenspel.echt.niet.op.je.netvlies. Echt niet.

Wie zijn toch de speedo-dragers? Waarom blijven ze hardnekkig dat stukje textiel van nauwelijks 300 gr uit de lade halen? De beentjes zijn vaak te dun, de buiken te rond, de billen te zwak, de armpjes te gespierd en de huid te bruin. Ze lopen voorzichtig naar de ligzetel om bij te bruinen. Liefst met kin omhoog en beentjes wat uit elkaar. Dát beeld heb ik. 

Natuurlijk ontneem ik niemand zijn vestimentaire meningsuiting. Maar ik heb mijn visuele grenzen. Iets wat in vorige eeuw is bedacht, blijft beter in de vorige eeuw, toch? 

Beste speedo-man, gooi de speedo’s en alle variaties op dit korte thema op de brandstapel of stuur ze per direct naar de grens met Rusland. Daar kunnen ze gerecycleerd worden als katapult bedenk ik nu zomaar eventjes nuchter en uit het blote hoofd. Zonder dank.

Beste mevrouw mét speedo-man, haal die slips en co uit de lade en maak er vodden van. 
 
Lieve mannen, er is heus nog een leven na de speedo. Investeer in de betere zwembroek. Wil je goedkeurende blikken van vrouwen, trek shorts om de bips en check of je royals juist zitten. Links of rechts, het maakt niet uit, zolang ze zich maar niet aftekenen. Kies voor shorts – en ja hoor we nemen er de Hawaiiaanse prints graag bij. Je zult zien dat het benenwerk beter tot zijn recht komt. 
 
Mannen in een mooie bermuda en liefst met teensletsen. Yummie mummy. Een snelle studie en goede observering wijzen uit dat dit type mannen échte levensgenieters zijn, ze kennen hun wereld. 
 
Extra tip: op facebook struikel je over grote en kleine boetieks die wekelijks lives of reels organiseren met allerlei do’s en don’ts. De mannen worden vergeten. Hm, misschien kunnen wij een MYX-casting organiseren. Een mixer van mannen en wij lopen met een glas champagne tussen de calendar boys. Laat ze maar passeren … in speedo. 
 
Hallo Hélène, hallo…  ben je er nog?  
DSC_5280

Hélène

Haha ja, je hebt mijn aandacht. En hoe!

Ik denk met veel plezier terug aan Mark Spitz in zijn Stars & Stripes-Speedo. Ik zat in mijn puberteit en ik vond hem sexy, al kan dat ook aan zijn snor gelegen hebben.

Snorren waren hot in de jaren ’70. Denk ook aan Tom Selleck in Magnum P.I., die pronkte maar wat graag met zijn snor. En met zijn mooie lijf. Een foto van hem in een mini Speedo staat voor het leven op mijn netvlies gebrand. Auwtch! Hoe hij elegant in zijn rode Ferrari sprong, in ontiegelijk kleine hot pants, il faut le faire!

En hij pronkte maar wat graag met zijn stoere borstkast. Enfin, van die borstkast zag je niet veel wegens weligtierende haargroei. Nooit zoveel borsthaar gezien als bij Tom Selleck. Dat is nu wel anders, nu schuif je uit op versgeschoren of permant onthaarde torso’s.

By the way, die Speedo’s, dat waren eigenlijk en feitelijk een soort van dickpicks avant la lettre. Ik weet het, het is van een totaal andere orde, maar het was wel duidelijk dat mannen toen op die manier graag hun marchandise toonden. Kijk eens wat ik in de aanbieding heb. En wij stonden erbij en keken ernaar. Soms met veel plezier.

Zijn mannen preutser geworden? Online bijlange niet. In het echte leven wel, grote zwemshorts verhullen alles, lekkere kontjes worden onder zeil gehouden en ook het meest sexy stuk bij mannen – vanaf de navel naar beneden – verdwijnt onder vlag en wimpel. OK, ik geef het toe, mijn oog houdt van sportieve mannen in Speedo’s. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Mijn favoriete cocktail: Muscles & Brains! 😉

DSC_5798

Harry Styles, Cesar Casier of Brad Pitt? Tegenwoordig zien we zoveel mooie mannen op alle sociale netwerken dat we de neiging hebben om ze als een schoonheidsideaal te zien. Maar er is geen schoonheidsnorm. Aantrekkelijk zijn is zo persoonlijk. Ik beweeg me graag in een wolk borsthaar, een ander vindt een gladgeschoren borst lekker. 

Gelukkig zien we ook de mannelijke schoonheidsstandaard veranderen, net als bij vrouwen. Die evolutie hebben we de laatste jaren bij Wifty kunnen toejuichen. De populariteit van oudere modellen is ongelooflijk gestegen, we zien hen schitteren op de catwalks en in grote campagnes. Ze worden niet langer afgeschreven, maar krijgen als het ware een tweede leven.

Vijfitgplussers zijn sportief, ze kiezen bewust voor een gezonde levensstijl en zien er sexier uit dan ooit. En ze hebben iets te vertellen. Knappe oudere mannen met wijze en straffe levensverhalen zijn onweerstaanbaar. Leeftijd is geen afknapper meer, de coole jonge mensen van 30 of 40 jaar geleden worden cool oud. En ook op het strand kruipen ze niet langer weg onder het zand.

Wat ik eigenlijk nog het meest aantrekkelijk vind is zelfzekerheid, mensen die zich goed in hun vel voelen. Hoe je je voelt, is het allerbelangrijkste. Voel je je sexy dan ben je sexy, want sexyness straal je uit, dat heeft niets met dik of dun of een grote lap stof of een niemandalletje te maken. 

Je sexy voelen, komt van binnenuit en begint bij jezelf graag zien, gelukkig zijn met wie je bent. Niet te veel negatieve gedachten over je eigen lichaam. Je weet als de beste wat je troeven zijn en die mag je naar hartenlust uitspelen, letterlijk en figuurlijk. 

Bermuda of Speedo? Geniet van de zomer, trek je van niemand iets aan en laat zien wat je in huis hebt!

DSC_5844

Marc Drofmans

Fotograaf Marc Drofmans runt sinds 1984 een internationale fotostudio. Zijn mooie zwart-wit portretten van mannen prikkelen je netvlies en laten je niet meer los.

Model: Sebastiaan Van de Velde

gossip_girls_2

Ann Lemmens & Hélène Van Herck

Ann en Hélène zijn midlife-experts. Met een berg media-ervaring en heel veel goesting om de foute beeldvorming omtrent vijftigplussers aan te pakken startten ze in 2013 het succesvolle online- en offlineplatform Wifty. Ondertussen verbinden ze de grootste groep vijftigplusvrouwen in België en Nederland. In 2018 verscheen hun eerste boek Midlife Kick, over de kracht van het nieuwe ouder worden. Eind september 2021 verscheen hun tweede boek (Not So) Happy Single, een radicaal plan om de liefde te vinden.