Bomber for Bentley ICE Edition: Prestaties op de skipistes

Foto’s: Bentley

Verenigd in het nastreven van prestaties, precisie en ongeëvenaarde luxe, hebben Bentley Motors en Bomber Ski samengewerkt om de ultieme ski's voor snelheid, controle en elegantie te creëren.

Nieuw voor het winterseizoen 2022/23, de Bomber for Bentley ICE Edition wordt gepresenteerd in een witte en grijze hoogglans gepolijste afwerking met zes verzilverde 3D-diamantemblemen gemaakt van messing gepolijst nikkel voor een dynamische esthetiek. De diamanten emblemen zijn zowel prestatiebevorderend als een knipoog naar de geborduurde motieven die te vinden zijn op de nieuwste lederen bekleding van Bentley. Elk paar ski’s is het resultaat van ongeveer 32 uur vakkundig vakwerk en de textuurafwerking is een zeldzame vondst op de skimarkt.

De ICE-editie, beperkt tot slechts 200 paar, maakt gebruik van Bomber’s sandwichconstructie met volledige houten kern voor optimale flexibiliteit, met extra materialen zoals Titanal en glasvezel. De ski’s zijn voorzien van zijwanden van compound en ABS die, naast finesse, de structurele ondersteuning versterken, de wendbaarheid verbeteren en een nieuw niveau van comfort bieden. Ze zijn ontworpen voor skiërs van alle ervaringsniveaus en passen zich aan alle terreinen aan, van ijs tot geprepareerde pistes tot poeder.

Met de collectie 2022/23 kunnen klanten accessoires toevoegen met de Bomber for Bentley-skistokken die herinneren aan het erfgoed van Bentley-versnellingshendels uit het verleden, gebouwd met ultramoderne materialen die het beste in hun gebruiker naar boven halen. Gemaakt van ultralicht carbon en aluminium, de grepen zijn afgewerkt met zacht eco-leer voor ultiem comfort.

Bomber for Bentley - 10

Ook nieuw dit seizoen is de Bomber for Bentley lichtgewicht helm. De helm van koolstofvezel is gemaakt van ultralichte materialen en zacht, duurzaam ecoleer en is ontworpen voor stijl en snelheid, maar ook voor veiligheid. Het is met de hand vervaardigd en heeft aan beide zijden discreet het beroemde Bentley-embleem. De helmschaal is gemaakt van sterk, lichtgewicht Kevlar ingeklemd tussen twee lagen koolstofvezel voor hoge weerstand. De kern is gemaakt van geëxpandeerd polystyreen voor verbeterde schokabsorptie en blinkt uit in impacttesten. Het wordt geleverd met een geïntegreerd maar verwijderbaar meekleurend vizier en biedt innovatieve hygiënische materialen en het Solid Fragrance Release-systeem van Oikos Fragrances.

De Bomber for Bentley-collectie omvat nog twee edities in strak zwart, die voor het eerst werden onthuld in 2019; de Black Diamond in glanzende afwerking, gelimiteerd tot 200 paar, en de Centenary Edition, gelimiteerd tot 100 paar, met 24-karaats vergulde diamantvormige emblemen om te vieren dat W.O. Bentley 100 jaar geleden het merk oprichtte en de lat hoger legde voor luxe prestaties.

De huidige en nieuwe collectie, waaraan stokken en een helm zijn toegevoegd, zijn bedacht door Bentley’s Lifestyle Design Manager Chris Cooke, in samenwerking met Bomber’s in Italië gevestigde ingenieurs en ambachtslieden.

Chris Cooke, Lifestyle Design Manager van Bentley: “Bomber blijkt de perfecte partner voor Bentley te zijn in deze actievolle ruimte, waarbij luxe en prestaties worden gecombineerd en skiërs op de piste wat allure krijgen. De ski’s en accessoires die we samen hebben ontworpen, zijn geïnspireerd door de beeldtaal van Bentley-modellen, maar alles wat we ontwerpen heeft een doel dat verder gaat dan decoratie; de 3D-geometrie op het oppervlak van de ski’s creëert niet alleen een dramatische esthetiek, maar maakt ook deel uit van de structuur van de ski, geconcentreerd in gebieden waar ondersteuning en respons het meest nodig zijn voor de skiër.

Marco Dallapiccola, Director of International Operations voor Bomber: “Op Bomber-ski’s voel je de passie van de vakmensen die ze maken, een ervaring die geen enkele machinale ski kan reproduceren. We zijn heel blij met deze samenwerking met Bentley, die onze producten naar compromisloze skiliefhebbers over de hele wereld brengt.”