Breguet’s Reine de Naples Coeur

De magie van een stralend hart, een ode aan de liefde

Met verfijning en subtiliteit, en met Valentijnsdag in aantocht, verlevendigt Breguet de wijzerplaat van de Reine de Naples met een nieuwe uitvinding: een wijzer in de vorm van een veranderend hart. De rondingen zetten uit of krimpen in, als bij toverslag en heel zachtjes, terwijl hij zijn weg baant rond de langwerpige ovale wijzerplaat. Rosé goud en diamanten dragen bij aan de uitstraling van deze slanke creatie, met een vleugje vermiljoen. Deze exclusieve Cœur, of Hart editie, beperkt tot 28 genummerde stuks en vergezeld van een bijpassende clutch als kast, is gereserveerd voor een selectie van Breguet boetieks.

Het model no. 2639, het eerste polshorloge ooit gemaakt, was vanaf zijn ontstaan in 1810 een schat van vernuft. Breguet liet zich voor zijn iconische hedendaagse collectie inspireren door dit innovatieve horloge en door de klant, Caroline Murat, koningin van Napels, die het bestelde.

Vandaag, voor zijn nieuwe creatie gewijd aan vrouwen en aan de liefde, heeft het Huis van Breguet een nieuw systeem ontworpen dat beschermd wordt door verschillende patenten. De magie van een innovatief mechanisme verandert de hartvorm van de minutenwijzer – uit het midden op 6 uur – afhankelijk van zijn positie op de ovale wijzerplaat. Breguet, dat altijd speciale horloges voor vrouwen heeft ontwikkeld, is hiermee trouw aan zijn geschiedenis en zijn praktijk. Voor deze nieuwe creatie rekken de rondingen zich uit als de wijzer over de bovenste helft van de wijzerplaat beweegt, en worden ze ronder aan de onderkant. Een echt hart dat klopt… Een sobere wijzerplaat benadrukt de delicate elegantie en de grote romantiek van dit stuk. Vleugjes vermiljoenrood versterken de intensiteit van de lijnen van het urenhoofdstuk, de lederen band en de kroon, die is versierd met een robijn. Deze luxueuze en exclusieve compositie wordt geperfectioneerd met rosé goud en diamanten.

Dit model, voorbehouden aan de boetieks van het merk, wordt gepresenteerd in een envelop ‘clutch bag’ afgewerkt met gekorreld kalfsleder en geverfd vermiljoenrood om overeen te komen met de band van de Reine de Naples Coeur.

Verfijning en romantiek

Voor de wijzerplaat van deze nieuwe Reine de Naples heeft Breguet gekozen voor ingetogen elegantie. De hartvormige minutenwijzer beweegt over een wijzerplaat van saffierkristal, wit gelakt voor een zeer zacht en subtiel doorschijnend effect. De punt van de wijzer, gemarkeerd door een subtiel rood hartje, geeft de minuten aan op het hoofdstuk met de uren, die om de vijf minuten worden onderbroken door kleine hartjes. Voor een betere leesbaarheid, iets wat Breguet na aan het hart ligt, onderscheiden de kwartcijfers zich door hun grootte en hun omtrek, gelakt met vermiljoen. Het uur, aangegeven door een druppel paarse lak, verschijnt in het midden door een venster. Het rosé goud van de rand van de wijzerplaat en de ‘bezel’ is bezet met 128 diamanten. De vouwsluiting, ook in goud, weerspiegelt de schittering van de kast, met een totaal van ongeveer 0,94 karaat.

De magie van een stralend hart, een ode aan de liefde

De nieuwste uitvinding van het huis Breguet is een minutenwijzer die bestaat uit twee onafhankelijke armen, die dankzij een ingenieus geheel van tandwielen kunnen draaien om een hart te creëren dat langer is op 12 uur en ronder op 6 uur. Uitgerust met een ovaalvormige nok – die de rondingen weerspiegelt die zo kenmerkend zijn voor de Reine de Naples – zorgt het mechanisme ervoor dat elk van deze armen met verschillende snelheden kan bewegen. Deze innovatie, exclusief gecreëerd voor de Reine de Naples, wordt beschermd door vier octrooien. De tandwielen van deze complicatie zijn, net als alle onderdelen van het kaliber, allemaal zorgvuldig met de hand afgewerkt in de traditie van Breguet – of ze nu zichtbaar of onzichtbaar zijn voor het oog. De saffier-kristallen caseback van de rosé gouden kast onthult het uurwerk van het kaliber, de 78A0. Op de gouden rand is het individuele nummer van het horloge gegraveerd, vastgelegd in de archieven van het Huis Breguet, die al sinds het einde van de achttiende eeuw worden bijgehouden.

Met de Reine de Naples Cœur tovert Breguet de magie van de liefde tevoorschijn, dankzij een innovatieve hand die een hart van steeds veranderende vorm tekent. Een delicate en onverwachte combinatie van techniek en romantiek.

Het horloge van een koningin

Caroline Murat, de jongere zus van Napoléon Bonaparte, was tijdens haar bewind over Napels een groot voorstander van de kunsten en zou meer dan 30 horloges en klokken van Breguet aanschaffen. In 1810 begon de horlogemaker, gevestigd aan de Quai de l’Horloge in Parijs, aan een ongekende creatie voor de koningin van Napels: een horloge dat was ontworpen om om de pols te worden gedragen. Het was het eerste polshorloge dat speciaal voor dit doel was ontworpen. Vanaf de levering in 1812 tot de reparaties in 1849 en 1855, hebben de archieven van Breguet de geschiedenis en de kenmerken van dit horloge, waarvan de verblijfplaats vandaag onbekend is, bijgehouden. De langwerpige creatie met een zilveren, machinaal gedraaide wijzerplaat was zeer delicaat en bevatte verschillende complicaties: een ‘repeater’, een maanfase-indicator en ook een thermometer. Ten slotte had het een polsbandje van haar en gouddraad, waardoor het om de pols kon worden gedragen.