Familiale kracht gebundeld voor het beste resultaat.

MYX sprak met zaakvoerder Tiziana D’Onofrio van Globo Clean. Zij deelt het verhaal achter Globo Clean en hoe ze het bedrijf heeft ontwikkeld. Tiziana heeft ervaring opgedaan in verschillende sectoren als werkneemster, maar in 2014 besloot ze haar eigen schoonmaakbedrijf op te richten. Ze kocht een klantenbestand over, wat de eerste stap was naar de schoonmaakwereld. Hiermee kreeg ze meteen een twintigtal klanten en vast personeel. In het begin groeide het bedrijf rustig, waardoor er voldoende ruimte was om ervaring op te doen in de sector. Tiziana was ervan overtuigd dat het anders en beter kon, en vanuit haar eigen ervaring op de werkvloer wilde ze het verschil maken. Met oog voor de mens achter de poetskracht en met de wens van de klant in gedachten.

Ondertussen is Globo Clean uitgegroeid tot een echt familiebedrijf.

Tiziana vertelt enthousiast: “Twee generaties zijn betrokken bij het runnen van ons familiale schoonmaakbedrijf,” vertelt Tiziana. “Drie jaar geleden is mijn zoon bij de zaak gekomen en hij is een echte kracht op de werkvloer en de werven. Hij volgt dit aspect van het bedrijf op met veel toewijding. Vorig jaar is mijn dochter ook in het bedrijf gestapt en zij beheert de administratie voor haar deel. Het is geweldig om als familie samen te werken en ons bedrijf verder te laten groeien.”

Wat maakt Globo Clean van Genk uniek op het gebied van schoonmaakdiensten en waarom zouden klanten voor jullie moeten kiezen?

Tiziana: “De eerste stap in onze samenwerking is altijd een goed gesprek. Wij luisteren altijd naar de behoeften van onze klanten en bieden een persoonlijke service. We stellen altijd een schoonmaakpakket op maat samen en ‘nee’ is voor ons geen optie. We lossen elk probleem op en werken altijd naar de wens van de klant. Ons nauwkeurige tijdsregistratiesysteem en onze open feedbackcultuur zorgen ervoor dat we zeer transparant zijn naar de klant. Bij Globo Clean zijn er geen geheimen. We zien kritiek niet als iets negatiefs, maar als een leermoment waaruit we kunnen groeien. Met één aanspreekpunt en dezelfde globale missie: 100% tevredenheid.”

Kun je ons meer vertellen over jullie uitgebreide dienstenaanbod op het gebied van schoonmaak en eventuele aanvullende services die jullie aanbieden?

Tiziana: “Globo Clean biedt een breed scala aan schoonmaakdiensten, waaronder kantoren, bedrijfsruimtes, scholen, winkels en residentiële gebouwen. We bieden ook specialistische reiniging, zoals tapijtreiniging, het opruimen van werven bij nieuwbouw- en renovatieprojecten, en glasbewassing. Daarnaast kunnen klanten rekenen op een uitstekende klantenservice en flexibele dienstverlening op maat.”

Wat maakt Globo Clean van Genk uniek in vergelijking met andere bedrijven in de schoonmaaksector? (denk aan specifieke methoden of werkwijzen)

Tiziana: “Wat Globo Clean zo uniek maakt, is onze persoonlijke benadering. We behandelen ons personeel en klanten als individuen, wat resulteert in een hechte band en langdurige relaties. Het bedrijf heeft een uitzonderlijk hoog personeelsbehoud, met 90% van het personeel dat al vanaf het begin in dienst is en blijft. Dit is zeer zeldzaam in de schoonmaaksector en illustreert de positieve werkomgeving en teamspirit binnen Globo Clean. We waarderen onze medewerkers enorm, want zij vormen het hart van ons bedrijf. We bieden trainingen om hun vaardigheden bij te schaven, organiseren leuke activiteiten om de teamgeest te versterken en houden rekening met hun gezinssituaties. Bij Globo Clean is een hechte familie de basis voor succes.”

Hoe zorgen jullie ervoor dat jullie team ontspannen blijft en goed omgaat met de drukte van het zakelijke leven in de schoonmaaksector?

Tiziana: “We erkennen het belang van het welzijn van ons team. We zorgen ervoor dat er een goede balans is tussen werk en privé en moedigen ontspanning en persoonlijke ontwikkeling aan. Het bedrijf organiseert regelmatig teambuildingactiviteiten en biedt mogelijkheden voor training en groei binnen het bedrijf. Door het creëren van een ondersteunende en positieve werkomgeving stimuleren we het welzijn van onze medewerkers.”

Hoe zien jullie de toekomst van Globo Clean van Genk? Hebben jullie plannen voor uitbreiding of nieuwe ontwikkelingen?

Tiziana: “De toekomst van Globo Clean ziet er veelbelovend uit. We streven ernaar om te groeien tot een team van 50 werknemers en we verwachten dat dit doel volgend jaar bereikt zal worden. Daarnaast willen we ons blijven ontwikkelen en verbeteren om aan de veranderende behoeften van onze klanten te voldoen. We staan altijd open voor nieuwe kansen en mogelijkheden tot uitbreiding.”

Contact

Globo Clean
Bosdel 54/3
3600 Genk
0495/28.10.58