Mijn doel is om beelden vast te leggen die een verhaal vertellen vol emoties.

MYX sprak met Pascal Thomas, onze huis fotograaf uit Zoutleeuw, een stadje in Vlaams Brabant. Pascal is gespecialiseerd in zwart-wit boudoir fotografie, evenementen- en straatfotografie

Tekst: MYX
Foto’s: Pascal Thomas 

MYX: Pascal, kun je ons iets vertellen over jezelf en hoe je begon met fotografie?

Pascal: Natuurlijk. Mijn naam is Pascal Thomas, ik ben geboren in 1967 en ik ben een fotograaf uit Zoutleeuw, België. Van kinds af aan was ik altijd geïnteresseerd in de wereld om me heen. Naarmate ik ouder werd, groeide mijn passie voor fotografie en begon ik verschillende stijlen en technieken te verkennen. Ik ontdekte dat ik een voorkeur had voor zwart-wit boudoirfotografie, omdat het me in staat stelde de schoonheid en sensualiteit van mijn onderwerpen op een tijdloze en elegante manier vast te leggen.

MYX: Wie zijn je inspiratiebronnen in de fotografiewereld?

Pascal: Mijn stijl is beïnvloed door het werk van iconische fotografen zoals Peter Lindbergh en Helmut Newton. Hun gewaagde en gedurfde benadering van fotografie inspireert me om grenzen te verleggen en afbeeldingen te maken die opvallend en betekenisvol zijn.

MYX: Kun je ons iets meer vertellen over jouw stijl van fotograferen?

Pascal: Mijn doel is om beelden vast te leggen die een verhaal vertellen en emoties oproepen. Ik geloof dat elk moment uniek is en probeer daarom altijd een persoonlijke en intieme sfeer te creëren tijdens mijn fotosessies. Ik werk graag met natuurlijk licht en ben voortdurend op zoek naar interessante composities en hoeken om mijn beelden te maken. Ik ben altijd bezig met het vinden van nieuwe manieren om emoties en sfeer vast te leggen in mijn werk en zoek naar nieuwe technieken en benaderingen om mijn fotografie te verbeteren.

MYX: Je bent gespecialiseerd in zwart-wit boudoirfotografie, maar hebt ook ervaring in portret-, evenementen- en straatfotografie. Hoe pas je jouw stijl aan voor deze verschillende soorten fotografie?

Pascal: Voor mij draait het allemaal om het vastleggen van de emoties en sfeer van het moment. Of het nu gaat om boudoirfotografie, portretfotografie, huwelijksfotografie of evenementenfotografie, ik streef ernaar om beelden vast te leggen die niet alleen mooi zijn, maar die ook de emoties en sfeer van het moment vastleggen. Ik werk altijd met mijn klanten samen om hun visie te begrijpen en hen te helpen die visie tot leven te brengen.

MYX: Hoe betrek je jouw klanten bij het proces van het maken van de beelden?

Pascal: Ik vind het belangrijk om te luisteren naar hun ideeën en wensen en samen te werken om beelden te creëren die hen trots zullen maken. Mijn methode van werken is om mijn klanten te betrekken bij het proces van het maken van de beelden. Ik vind het belangrijk om te luisteren naar hun ideeën en wensen en samen te werken om beelden te creëren die hen trots zullen maken. Ik werk altijd met mijn klanten samen om hun visie te begrijpen en hen te helpen die visie tot leven te brengen.

MYX: Als fotograaf ben je altijd gefascineerd geweest door de ontwikkelingen in de fotografie. Hoe zie jij de toekomst in?

Pascal: De afgelopen jaren hebben we enorme veranderingen gezien in de manier waarop we beelden vastleggen en delen. Maar ondanks deze veranderingen geloof ik dat de essentie van fotografie nog steeds hetzelfde blijft: het vastleggen van momenten en emoties.

In de toekomst zal de fotografie waarschijnlijk blijven evolueren en nieuwe technologieën zullen ons in staat stellen om nog creatiever en innovatiever te zijn in onze benadering van fotografie. Maar ongeacht de veranderingen die komen, denk ik dat het belangrijk is om vast te houden aan wat de kern van fotografie is: het vastleggen van de schoonheid en emotie van het leven.

 

MYX: Is er nog uitdaging in het vak als fotograaf?

 Pascal: Als fotograaf blijf ik mezelf uitdagen en ontwikkelen, en ik kijk uit naar de mogelijkheden die de toekomst zal bieden. Ik ben ervan overtuigd dat er altijd ruimte zal zijn voor de emotie en sfeer die alleen een persoonlijke en intieme fotografische benadering kan vastleggen.

MYX: Is er nog vrije tijd over voor Pascal en is je passie ook hier actief?

Pascal: In mijn vrije tijd hou ik vooral van reizen, motorrijden en tijd doorbrengen met familie en vrienden. Ook in mijn vrije tijd is het vastleggen van de schoonheid en emotie van het leven een meerwaarde.

 

Contact

Pascal Thomas photography
instagram.com/pascalthomas

B-3440 Zoutleeuw
+32(0)497 500 580