Jarné Gelade – Gepassioneerde Chef en eigenaar van ’T Russelt.

Tekst: MYX

Foto’s: Pascal Thomas

Vandaag hebben we de eer om te praten met chef Jarne Geladé en zijn partner Stefanie van ‘t Russelt by Jarne in het pittoreske Diepenbeek. Bedankt dat jullie de tijd hebben genomen om met ons te praten.

Hoe is ‘t Russelt by Jarne ontstaan en wat is de achtergrond van jullie restaurant?

Jarne Geladé: Allereerst willen we jullie bedanken voor jullie interesse en het warme welkom. ‘t Russelt by Jarne is ontstaan uit mijn diepe passie voor koken en mijn verlangen om mijn eigen zaak te starten. Ik ben al op vijftienjarige leeftijd begonnen in de horecasector en heb een opleiding gevolgd in de culinaire kunsten. Ik heb altijd gedroomd van een eigen restaurant waar ik mijn culinaire creaties en smaaksensaties kan delen met gasten. In september 2019 hebben we onze deuren geopend en sindsdien hebben we ons gericht op het leveren van een onvergetelijke culinaire ervaring aan onze gasten.

Dat klinkt geweldig! Hoe zien jullie de toekomst bij ‘t Russelt by Jarne? Wat maakt jullie anders en wat willen jullie graag bieden aan jullie gasten?

Jarne Geladé: Onze missie is om onze gasten te verrassen en te verwennen met een unieke culinaire beleving. We streven ernaar om klassieke Belgische gerechten te combineren met wereldse invloeden, waardoor we een eigentijdse twist geven aan traditionele smaken. Wat ons anders maakt, is onze focus op diversiteit en variatie. We willen ervoor zorgen dat elke gast iets vindt om van te genieten op onze menukaart. Daarnaast streven we ernaar om met onze gastvrijheid en persoonlijke touch een warme en gastvrije sfeer te creëren waarin iedereen zich welkom voelt.

Hoe belangrijk is het voor jou om een jong team te hebben?

Jarne Geladé: Bij ‘t Russelt by Jarne is het geheim achter ons succes onze jonge en getalenteerde brigade. Ik geloof sterk in het bieden van kansen aan jonge chefs om zich te ontplooien en hun talenten te tonen. Door samen te werken en van elkaar te leren, ontstaat er een harmonieuze samensmelting van ervaring en vernieuwing. Jonge chefs die net zijn afgestudeerd brengen nieuwe kooktechnieken en frisse perspectieven met zich mee, wat onze keuken nog verfijnder en gevarieerder maakt.

Dat klinkt echt fantastisch! Kunnen jullie ons wat meer vertellen over jullie aanbod en eventuele andere diensten die jullie bieden?

Jarne Geladé: Ons aanbod bij ‘t Russelt by Jarne is gebaseerd op een harmonieuze fusie van klassieke Belgische gerechten en wereldse invloeden. We streven ernaar om onze gasten een culinaire reis te bieden waarbij we de rijke tradities van de Belgische keuken omarmen en tegelijkertijd zorgen voor verrassende en verfijnde smaakcombinaties. Daarnaast streven we ernaar om onze menukaart divers en gevarieerd te houden, zodat er voor ieder wat wils is.

Naast jullie passie voor koken en gastvrijheid, hebben jullie ook nog andere hobby’s en interesses die jullie met ons willen delen?

Jarne Geladé: Absoluut! Naast mijn liefde voor wijn heb ik ook diverse andere hobby’s. Daarnaast is eten een van mijn grootste passies (lacht). Ik vind het heerlijk om nieuwe gerechten te proberen en mijn smaakpapillen te verwennen met een scala aan smaken en texturen. Of het nu gaat om experimenteren in de keuken of het ontdekken van gezellige eetgelegenheden, ik ben altijd op zoek naar nieuwe culinaire ervaringen.

Hoewel ik gepassioneerd ben in wat ik doe, moet ik ook eerlijk zijn over mijn zwakke punten. Soms kan ik een redelijk strenge chef zijn. Ik streef altijd naar perfectie en als de dingen niet gaan zoals ik wil, kan ik wel eens mijn geduld verliezen. Maar ik verontschuldig me altijd, want een goede werkomgeving is vooral gebaseerd op respect. Het is belangrijk voor mij om een positieve en ondersteunende sfeer te creëren, zowel voor mijn collega’s als voor de gasten.

Welke rol speelt Stefanie in jullie team?

Jarne Geladé: Stefanie werkt in de zaal van ons restaurant en is net zo gepassioneerd als ik in haar vakgebied. Ze is attent, vriendelijk en zorgt ervoor dat gasten zich welkom en gewaardeerd voelen. Haar professionaliteit en toewijding maken haar een geweldige aanwinst voor het team.

Stefanie heeft een natuurlijk talent om mensen op hun gemak te stellen en ervoor te zorgen dat ze een geweldige eetervaring hebben. Ze heeft een scherp oog voor detail en zorgt ervoor dat elk aspect van de service vlekkeloos verloopt. Haar glimlachende gezicht en warme persoonlijkheid maken haar geliefd bij zowel collega’s als gasten.

Samen vormen Stefanie en ik een geweldig team. We delen dezelfde passie voor gastvrijheid en het creëren van onvergetelijke ervaringen voor anderen. Of het nu gaat om het adviseren van de perfecte wijn-spijscombinaties of het zorgen voor een vlekkeloze service, we streven er altijd naar om de verwachtingen te overtreffen en mensen met een glimlach naar huis te laten gaan.

Netwerk event 'T Russelt

Bekijk de foto's van een geslaagde netwerkavond bij 'T Russelt by Jarne

Contact

‘T Russelt
‘T Russelt
Russelbeekstraat 2
3590 Diepenbeek
+32(0)11/19.39.49