“Als kind maakte ik graag mijn eigen drankjes van kruiden die ik
terugvond in de charmante velden van de Bourgoyen-Ossemeersen,
een natuurreservaat in de buurt van Gent. Later groeide mijn liefde
voor natuur en interesse in voedingstechnologie uit tot een diploma
in Bio-ingenieurswetenschappen in 2017.”
- Charlotte Matthys, oprichtster NONA drinks
Op een midzomeravond tijdens een afterwork drink met enkele vrienden, zocht ik naar een alcoholvrij alternatief voor één van mijn favoriete cocktails. Het enige wat de barman mij kon aanbieden was een veel te zoet drankje. Op dat moment ben ik beginnen experimenteren met verschillende kruiden en botanicals en was NONA June geboren.
Feedback van topchefs & sommeliers
Ik kreeg feedback van verschillende topchefs en sommeliers en maakte op basis hiervan aanpassingen om zo het perfecte recept voor NONA June te verkrijgen. Zo kwam NONA June uiteindelijk tot stand,
een non-alcoholische gin die negen kruiden combineert in één gebalanceerd smakenpallet. De spirit heeft een frisse citrussmaak gevolgd door een kruidige toets. Eerste klanten: De Jane, Sel Gris, OAK, Boury.
NONA June wordt geproduceerd op basis van een zeer intensief en innovatief distillatieproces. Doordat er geen alcohol aanwezig is als smaakversterker, is het minder gemakkelijk om de perfecte balans te vinden tussen de verschillende smaken. Daarom combineert NONA June maar liefst negen gedistilleerde kruiden in één spirit. Vandaar ook de naam NONA, verwijzend naar het Latijnse woord voor ‘negen’.