Ontdek de Betoverende Culinaire Wereld van Domein Marsnil met Chef Frederik Cornelis

Tekst: MYX

Foto’s: Pascal Thomas

Domein Marsnil, met zijn betoverende landschappen en charmante ambiance, staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid. Maar wat velen niet weten, is dat zich binnen deze idyllische omgeving een gastronomische schat bevindt: een restaurant geleid door chef-kok Frederik Cornelis, een meester in de culinaire kunsten. In dit artikel nemen we u mee op een ontdekkingsreis door de culinaire wereld van Domein Marsnil en zitten we samen met chef Cornelis voor een exclusief interview.

Het restaurant bij Domein Marsnil is een culinaire bestemming die uitblinkt in verfijnde smaken en een menu dat de seizoenen weerspiegelt. Gevestigd in een charmant landhuis met uitzicht op prachtige tuinen, biedt het restaurant een intieme sfeer die gasten uitnodigt voor een onvergetelijke eetervaring.

Chef-kok Frederik Cornelis koestert een passie voor lokale en seizoensgebonden ingrediënten, die de kern vormt van zijn culinaire filosofie. Hij werkt nauw samen met lokale boeren en leveranciers om de hoogste kwaliteit producten te verkrijgen en creëert vervolgens gerechten die de smaakpapillen betoveren. Zijn menu weerspiegelt zijn vakmanschap en zijn streven naar culinaire excellentie.

Het restaurant bij Domein Marsnil heeft een rijke geschiedenis. Kunt u ons meer vertellen over de oorsprong van het restaurant en hoe het is uitgegroeid tot een uniek familiebedrijf?

In 2024 vieren we ons 40-jarig bestaan. De hoeve, ooit een middelmatige vierkanthoeve met diverse agrarische activiteiten en gronden, werd in die tijd beheerd door mijn moeder. Gedurende de jaren werden er stapsgewijs 10 kamers aan toegevoegd. Deze hoeve was eigendom van nonkels en tantes van mijn grootvader. Mijn broer en ik besloten om de familietraditie voort te zetten en onze dromen te realiseren, met de volledige steun van onze ouders en grootouders.

Domein Marsnil heeft een bijzondere naam en een rijke geschiedenis. Kunt u ons meer vertellen over de betekenis en achtergrond van de naam Marsnil en hoe deze naam de identiteit van uw domein weerspiegelt?

Onze wijngaard heeft zijn oorsprong in de inspiratie van mijn grootvader, wijlen Paul Vanmarsenille. Hij noemde ‘Het Marsenil velt’ altijd een “moeilijke” akker vanwege de teveel kalk voor conventionele landbouw, maar ideaal voor de aanleg van een unieke wijngaard. Onze familie wilde zijn wijsheid in deze bodem verankeren, dus begonnen we in 2014 met het aanplanten. Onze wijnen dragen de naam “Marsnil”, verwijzend naar het gebied van onze wijngaard. Dit gebied, het Marsnilveld, is al te vinden op kaarten uit de 17e eeuw en de naam ervan gaat minstens terug tot de 13e eeuw. Deze symboliek is niet te ontkennen: het benadrukt de historische strijd om een thuis te creëren te midden van onherbergzame natuur, wat vandaag de dag nog steeds onze missie is.

Het combineren van een restaurant met een wijndomein is een bijzondere keuze. Wat was het specifieke moment of de passie die u ertoe aanzette om deze unieke combinatie te creëren?

Onze drijfveer is het samenbrengen van mensen en hen op een unieke manier verwennen.

Wat is de diepere missie en visie achter het restaurant en het wijndomein bij Domein Marsnil? Wat streeft u na met uw bedrijf en wat hoopt u te bereiken voor uw gasten?

Onze missie is om de hoogst mogelijke kwaliteit te bieden, met producten van onze eigen terroir, in een gastvrije sfeer.

Uw culinaire aanbod is gebaseerd op lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Kunt u ons in detail vertellen welke soorten gerechten uw gasten kunnen verwachten en hoe u deze combineert met de wijnen van uw domein? Biedt u nog andere unieke diensten aan, zoals proeverijen of rondleidingen op het wijndomein?

Onze gerechten worden geïnspireerd door lokale ingrediënten, onze eigen tuin en het Belgische seizoen. Ze worden gecombineerd met passende wijnen uit ons domein. Voor groepen bieden we de mogelijkheid om in onze wijngaard tentoon te stellen, waar ze de wijnen kunnen proeven en begeleid worden door een rondleiding.

Wat onderscheidt Domein Marsnil en uw culinaire aanbod van andere restaurants en wijndomeinen in de omgeving? Heeft u een speciale benadering, een kenmerkend recept of een geheim ingrediënt dat uw restaurant en wijnen uniek maakt?

COnze uniekheid ligt in het totaalpakket: eten, drinken en overnachten met producten die van zeer nabij komen.

Kunt u ons meer vertellen over de diversiteit van uw klanten? Wie bezoekt Domein Marsnil en welk type ervaring hopen ze te vinden?

Chef Frederik Cornelis: Onze klanten variëren sterk. Sommigen komen voor een overnachting, anderen voor de rust, natuur, interesse in ons wijndomein of gewoon om te genieten van lekker eten. Het restaurant verwelkomt een divers publiek, variërend van familiebijeenkomsten tot wijnliefhebbers.

Hoe ziet u de toekomst van Domein Marsnil? Heeft u specifieke doelen, ambities of nieuwe ontwikkelingen die u met ons kunt delen?

Op de lange termijn willen we ons wijnverhaal nog verder uitdiepen. We plannen moderniseringen voor onze B&B en de uitbreiding van ons voedselbos, waarmee we onze keuken willen verrijken en onze gasten nog meer bijzondere culinaire ervaringen willen bieden.

In uw schaarse vrije tijd, hoe ontspant u zich en balanceert u uw zakelijke leven? Heeft u persoonlijke hobby’s of activiteiten die u graag doet om tot rust te komen en geïnspireerd te blijven?

In mijn vrije tijd probeer ik collega’s te bezoeken en zelf verwend te worden. Dit helpt me ontspannen en geeft me inspiratie.

Het restaurant bij Domein Marsnil, onder de bekwame leiding van chef-kok Frederik Cornelis, biedt een betoverende culinaire ervaring die de zintuigen prikkelt en de ziel voedt. Met een focus op lokale en seizoensgebonden ingrediënten, en een passie voor smaak en eenvoud, brengt chef Cornelis de culinaire kunst tot leven. Een bezoek aan dit restaurant is een reis door de smaken en tradities van de regio, en een ervaring die liefhebbers van goed eten niet mogen missen.

Netwerk event Domein Marsnil

Bekijk de foto's van een geslaagde netwerk avond bij Domein Marsnil

Contact

Domein Marsnil
Batsheersstraat 35
3870 Heers
+32 11 48 51 77