De Bentley Bentayga Belgian Equestrian Collection

Tekst & foto’s: Bentley

Mulliner, de maatwerkafdeling van Bentley, heeft een collectie van tien op maat gemaakte Bentayga's voltooid om de kunst van jumping in België te vieren. Dit is de eerste samenwerking tussen de Belgische retailpartners en Mulliner om deze elegante vis-à-vis tussen de paardensportwereld en de allereerste luxe SUV ooit te creëren die het summum van kracht, luxe en bruikbaarheid biedt.

Het verhaal gaat verder dan de stallen, waar de Bentayga V8 met zijn 550 pk en unieke Spectre exterieurkleurstelling aan de buitenkant de twee werelden samenvoegt. Veel exterieurkenmerken zijn ontworpen om de prestaties en sportiviteit van de Bentayga te verbeteren, zoals de 22-inch tienspaaks velgen in zwart gelakte afwerking, de koolstofvezel stylingset inclusief de spiegelkappen en de sportuitlaat.

Het interieur complementeert en contrasteert elegant met het Burnt Oak exterieur in contrast met mandarijn stiksels. Hetzelfde contrast voor de kussens in Burnt Oak met het ‘Stephex Masters’-borduurwerk in contrasterend mandarijn-stiksel. Terwijl de diamantvormige details van de stoelen worden weerspiegeld in de Herringbone Sand Tweed in de portieren. De stiksels van het stuur en de middenconsole zijn met de hand vervaardigd in dezelfde kleur, mandarijn, als de versnellingspook, wat licht en sportiviteit toevoegt aan het interieur. Tot slot toont het fineer aan de passagierszijde trots zijn naam: de “Belgian Equestrian Collection” met een metalen overlay.

Individueel aangepast en gecreëerd door Mulliner, benadrukt de Belgian Equestrian Collection de parallellen tussen de paardenwereld en de wereld van Bentley. Tien auto’s die samen met Mulliner zijn ontworpen en waarin duurzame materialen zijn verwerkt, zoals de tweed-optie, die in Schotland worden geproduceerd, bieden een nog uniekere afwerking voor het auto-interieur. Hierbij wordt het gebruik van ethische en milieuvriendelijke processen gegarandeerd, aangezien Bentley alleen duurzame materialen zal blijven gebruiken in zijn huidige en volgende generatie auto’s.

Voor de lancering van deze speciale collectie zei Balazs Rooz, Regionaal Directeur – Europa: “De Belgian Equestrian Collection illustreert de creativiteit, het vakmanschap en de individuele personalisatiedetails die door Mulliner kunnen worden ontworpen. Het aanbieden van de droomauto en aandacht voor detail is waar Mulliner voor staat en we zijn blij om het deze keer in België te zien gebeuren, nu de nieuwe thuisbasis van een collectie van tien auto’s op maat gemaakte Bentayga”.

“We zijn verheugd te hebben gewerkt aan deze Belgian Equestrian Collection met het beste van twee werelden”, voegt Eric Cortois, Managing Director Luxury Brands bij D’Ieteren Automotive, toe. “We zijn geïnspireerd door de gedeelde passie tussen de auto- en de paardenwereld. Veel van onze klanten zijn bij dat laatste betrokken en hebben een sterke passie voor de 5* springwedstrijd. Daarom werkten we in samenwerking met Stephex aan alle details om deze collectie echt uniek te maken. Deze collectie is een eerbetoon aan de paardenwereld en de atleten die in België strijden.”

De limited edition zal aanwezig zijn op de Brussels Stephex Masters, een van de meest prestigieuze springconcoursen ter wereld, van 24 tot 28 augustus 2022.

Het merk Bentley wordt vertegenwoordigd door D’Ieteren Automotive in België met drie toegewijde showrooms: Bentley Antwerp, Bentley Brussels en Bentley Knokke.

Meer informatie over het Bentley-assortiment en details van de Bentley-retailpartners vindt u op: www.bentleymotors.com