Een palet van pastelkleuren voor Bentley Beverly Hills

Foto’s: Bentley

Bentley Beverly Hills heeft de duizelingwekkende portfolio van afwerkingen, materialen en functies die via Bentley Mulliner worden aangeboden, gebruikt om een beperkte oplage van drie Continental GTC Speed-modellen in productie te nemen in kleuren en afwerkingen die herinneren aan de gouden eeuw van Hollywood.

Inwoners van de jaren 1920, zoals Mary Pickford, Douglas Fairbanks, Will Rogers en Rudolph Valentino, gaven Beverley Hills een cachet dat het nooit heeft verloren, en de kleuren van dat Art Deco-tijdperk zijn briljant weergegeven in de afwerkingen Jetstream Blue, Sage Green en Hollywood Blush Pink. van de drie Mulliner Bentleys.

De eerste van de drie Beverley Hills special edition Continental GTC Speed-modellen is voorzien van een Jetstream II blauwe afwerking voor zowel de carrosserie als de 22” tienspaaks velgen, met subtiele krijtstrepen op de wielrand. Hoogtepunten van het interieur zijn de linnen hoofdbekleding en contrasterende stiksels met secundaire bekleding in Imperial Blue. Van taillerail tot taillerail over het dashboard loopt een hoogglans pianolinnen over Imperial Blue dubbel fineer. Alle modellen zijn voorzien van de Styling-, Touring- en City-specificaties en als een subtiele knipoog naar het gouden tijdperk van Hollywood zijn de woorden ‘The Beverly Hills’ weergegeven in een jaren ’30-lettertype op de verlichte dorpelplaat.

De tweede van de drie Beverly Hills-opdrachten weerspiegelt de specificatie van de eerste, maar met de pasteltint van Sage Green als de dominante koetswerkkleur op het koetswerk en de wielen. De tweekleurige split van het interieur is voorzien van Cumbrian Green en Linen, waarbij dezelfde twee kleuren inventief worden gebruikt als een dubbele fineer op het dashboard en de taillerails.

De laatste Beverly Hills-opdracht van het trio is afgewerkt in een subtiel, bleek ‘Hollywood Blush’-roze. Een harmonieus contrast wordt geboden door het weelderige interieur, met linnen als hoofdbekleding en de dieprode Cricketball-leder als secundair contrast. Dezelfde twee kleuren zijn gekozen voor het dubbele fineer op het dashboard en de taillerails.

Danika Quinn, Bentley Brand Manager, beschrijft de inspiratie voor de Beverly Hills Collection:

“Beverly Hills is altijd het toonbeeld van glamour geweest, vooral tijdens de Gouden Eeuw van Hollywood. Deze collectie is een knipoog naar het vervlogen tijdperk van Old Hollywood en vat de geest van die tijd samen; gedurfde white wall-banden, zachte kleurenpaletten en unieke ontwerpen die de “klasse” van klassieke auto’s illustreren. De experts van Bentley Mulliner brachten mijn visie tot leven en hielpen bij het samenstellen van een meesterwerkcollectie voor Bentley Beverly Hills die niet alleen de allure en grootsheid van weleer illustreert, maar ook een die de verfijning en gratie van het moderne Bentley-vakmanschap benadrukt.”

Met zijn W12-motor met 659 pk, een sprint van 0-100 km/h in 3,7 seconden en een topsnelheid van 335 km/h, vormt de Continental GT Speed Convertible samen met zijn coupébroertje het toppunt van prestatie van de Continental GT-familie. De Beverly Hills Collection laat zien wat er kan worden bereikt door het persoonlijke inbedrijfstellingsproces van Mulliner, waarbij de klant, de retailer en het ontwerpteam van Mulliner samenwerken om werkelijk unieke auto’s te creëren.

Bentley en Mulliner: een samenwerking van 99 jaar

Mulliner’s associatie met Bentley gaat terug tot de vroegste dagen van het bedrijf. Mulliner, nu Bentley’s interne persoonlijke commissieafdeling, speelt een sleutelrol bij het definiëren van het toekomstige design-DNA van het bedrijf, zoals de buitengewone nieuwe Batur-coupé met verbluffend effect heeft aangetoond. Van speciale kenmerken en afwerkingen tot unieke en in beperkte oplage gebouwde voertuigen, de naam Mulliner blijft het ultieme in Bentley-design en vakmanschap vertegenwoordigen. 

Klanten tonen steeds meer waardering voor de individualiteit die een Mulliner-feature kan toevoegen aan hun gekozen Bentley. Sinds 2020 blijft het percentage Bentleys met specifieke Mulliner-kenmerken groeien. De vraag naar speciale lakafwerkingen van Mulliner is meer dan verdubbeld; en het aantal persoonlijke opdrachten van Mulliner, die een echt individuele visie tot leven brengen in het Mulliner-atelier, is verdrievoudigd. Regionale teams profiteren ook van het unieke vermogen om op maat gemaakte collecties samen te stellen, specifiek voor de interesses en passies van hun eigen klanten.

Oorspronkelijk opgericht in 1760 met een contract om koetsen te leveren voor de Royal Mail, maakte de in Northampton gevestigde firma F. Mulliner nog steeds paardenkoetsen toen de 20e eeuw aanbrak. De visie van pionier-automobilist Henry Jervis Mulliner was nodig om hen het autotijdperk in te stuwen. Zijn carrosseriebedrijf H.J. Mulliner bouwde nauwe banden op met Bentley Motors, te beginnen met het koetswerk voor een Bentley 3 liter op de Olympia Motor Show in 1923. Zo begon een stamboom van Mulliner Bentleys met als hoogtepunten de Speed Six Saloon waarin Woolf Barnato de Blue Train versloeg, en de geïnspireerde synthese van lichtgewicht materialen en aerodynamisch ontwerp dat de 1952 R Type Continental was.

Naast het aanbieden van samengestelde Bentley-modellen zoals de Continental GT Mulliner, Flying Spur Mulliner en Bentayga Mulliner, is de divisie de thuisbasis van de meest exclusieve voertuigen van Bentley, die zowel het verre verleden van het bedrijf herscheppen als de toekomstige ontwerprichting verkennen.

De vakmensen van Mulliner Classic recreëren nauwgezet legendarische Bentleys uit het verleden, waaronder de recente serie van twaalf 4½ liter Supercharged ‘Blower’ Bentleys, gebaseerd op de eigen Birkin Team Car van het bedrijf. Vorig jaar begon Mulliner Classic aan zijn meest ambitieuze en uitdagende project tot nu toe: de wederopstanding van een werkelijk legendarische coachbuilt Bentley, de 6½ liter Bentley Speed Six racespecificatie.

In tegenstelling tot het werk van Mulliner Classic, kijkt Mulliner Coachbuilt naar de toekomst, onderzoekt en ontwikkelt het nieuwe en duurzame luxematerialen en brengt het de visie van Bentley’s ontwerpteam tot leven. Twee van dergelijke voorbeelden zijn de Bentley Mulliner Bacalar, een tweezits barchetta gemaakt in een oplage van twaalf, en de Bentley Mulliner Batur, een gelimiteerde oplage van 18 handgemaakte coupés die onthuld werd op het Pebble Beach Concours d’Elegance 2022. Reeds uitverkocht , biedt Batur een glimp van de weg die voor ons ligt voor de styling, kenmerken en materialen die Bentley de komende jaren zullen definiëren.