Unieke Flying Spur Hybrid samengesteld door ‘The Surgeon’ onthuld in Miami

Foto’s: Bentley

Een unieke, op maat gemaakte en onderscheidende Flying Spur Hybrid, samengesteld door 'The Surgeon', is onthuld door Bentley tijdens het topevenement van het merk tijdens Art Basel Miami. De voortreffelijke auto volgt op de lancering van een limited-edition lijn van op Bentley geïnspireerde sneakers, door de leidende kracht van de gepersonaliseerde schoenenindustrie, Dominic Ciambrone – ook wel bekend als The Surgeon.

Met 20 internationale kunstbeurzen, meer dan 1.200 galerijen en duizenden aanwezige kunstenaars, wordt Miami een magneet voor designliefhebbers tijdens de week van Art Basel.

Als zodanig is het de perfecte showcase voor het ambachtelijke kunstwerk van Mulliner, Bentley’s interne afdeling voor maatwerk, om de kracht van individualiteit te vieren, met drie unieke voertuigen die artistieke expressie en ongeëvenaard vakmanschap combineren – bekroond door de Flying Spur Hybrid van The Surgeon.

Inspiratie voor Flying Spur Hybrid x The Surgeon

The Surgeon is een leider in de op maat gemaakte schoenenindustrie, beroemd om zijn moeiteloze samensmelting van haute couture en straatcultuur. Een bezoek aan de Mulliner-divisie van Bentley begin 2022 inspireerde hem om een gelimiteerde oplage van tien paar op maat gemaakte sneakers te maken, met Bentley-ambachtelijke handtekeningen zoals diamantquilten en kruisstiksels, evenals zijn kenmerkende ‘Surgeon’-monogram met schedel en scalpel.

De sneakers vormden de springplank voor een tweede samenwerking, gebaseerd op de onlangs geprezen Flying Spur Hybrid van Bentley. De elegante lijnen en het handgemaakte interieur maakten het tot een ideaal canvas voor de creativiteit van The Surgeon. Met de combinatie van een 2,9-liter V6-verbrandingsmotor en krachtige E-motor zet hij de volgende stap in Bentley’s Beyond100-reis naar een toekomst van geëlektrificeerde luxe.

De specificaties van de auto laten niets te wensen over. De Mulliner Blackline-specificatie vervangt het gepolijste chroom aan de buitenkant door volledig zwarte glans, terwijl de Styling-specificatie een frontsplitter, zijdrempels, achterdiffusor en achterklepspoiler van koolstofvezel omvat.

Glans, satijn en brons gecombineerd

De Flying Spur Hybrid x The Surgeon gebruikt een indrukwekkend exterieurpalet in een dramatische maar harmonieuze combinatie parallel aan de esthetiek van zijn eigen merk. Ciambrone koos voor een tweekleurige lakafwerking van antraciet in plaats van antraciet satijn, waardoor een ingetogen uitdrukking van kracht en zelfverzekerdheid ontstaat. Het monochrome palet wordt verlicht door het spaarzame gebruik van Satin Bronze, dat voorkomt op de voor-, zij- en achterbumper. Een op maat gemaakte krijtstreep in Satin Bronze trekt de aandacht over de volledige lengte van de Bentley, terwijl de 22-inch velgen in Satin Anthracite een krijtstreep in Satin Bronze hebben rond de buitenrand. Dezelfde afwerking wordt gebruikt voor de Surgeon-badges op de D-stijlen en de Hybrid-badge op het spatbord. De finishing touch wordt geleverd door een verlichte Flying B-radiatormascotte in Gloss Black.

Ontwerp en ambacht in harmonie

Vanaf het moment dat u de cabine van de Flying Spur Hybrid x The Surgeon betreedt, wordt u meegezogen in een wereld van individualiteit en creativiteit. Het motief op het buitenste dorpelpaneel luidt ‘The Surgeon’, terwijl de binnenste dorpelplaat zijn persoonlijke filosofie ‘Never Stop’ overbrengt. Een ander prachtig detail, op maat gemaakte LED-welkomstlampen, projecteren de schedel en het gekruiste scalpel-logo op de grond om uw binnenkomst te begeleiden. 

Binnenin heeft de bekleding Linnen als hoofdhuid op de stoelen, deuren en onderzijde van het dashboard, terwijl de secundaire huidkleur, Beluga, voorkomt op de bovenzijde van het dashboard, de middenconsole en de hoedenplank. Contrasterende stiksels in brons op de stoelen, stoelbiezen en in een kruissteekpatroon op het stuur. Op de stoelen is de naamstijl ‘Surgeon’ in brons geborduurd, waarboven de hoofdsteunen een blindgeborduurd Surgeon-logo dragen.

Walnootfineer siert de cabine en Ciambrone heeft de ambachtelijke vaardigheden van Mulliner gevierd door contrasterende afwerkingen te specificeren; het bovenste fineer is van Crown Cut Walnut met open poriën, wat een voelbare satijnen afwerking geeft, terwijl het onderste fineer van High Gloss Crown Cut Walnut is en een lasergeëtst herhalend motief van de schedel en het gekruiste scalpellogo heeft. Een glanzend witte krijtstreep scheidt de twee fineren, strekt zich uit over de fascia van deur tot deur en loopt over de bovenste schoepen van de bullseye-ventilatieopeningen. De achterportieren zijn ook voorzien van inzetstukken van walnoothout met een ‘driedimensionaal’ ruitpatroon.

Grand Black glanzend fineer bekleedt de middenconsole voor en achter, met het Surgeon-logo in chroom op de achterste bekerhouder. Bronze Satin verenigt het ontwerp van exterieur en interieur met de B+O-luidsprekerconussen, terwijl een op maat gemaakte tint van bijpassende Bronze-huid te zien is op het zes uur-lipje op het stuur en als afdekking voor de versnellingspook.

Het roterende Bentley-display in het midden van het dashboard biedt keuze uit drie gezichten; analoge wijzerplaten, digitaal display of notenfineer. Bij het weergeven van de laatste wordt de naamstijl ‘Surgeon’ gezien in een gouden overlay. Verdere tactiele en visuele interesse wordt geleverd door Bentley’s unieke gekartelde afwerking op bedieningselementen en aanraakpunten.

Drie automotive kunstwerken

De onthulling van deze uitzonderlijke Flying Spur Hybrid vormt de afsluiting van een avondviering van de kunst van het creëren van op maat gemaakte auto’s in Art Basel Miami. Naast de Bentley Flying Spur Hybrid x The Surgeon worden twee zeer verschillende en levendige opdrachten getoond, beide met unieke bedoelingen. De Sager Strong Continental GT Speed Convertible is geïnspireerd door Hall of Famer en kleermakersiconoclast Craig Sager, en met name het jack dat hij droeg om zijn Jimmy V Perseverance Award in 2016 in ontvangst te nemen. De opbrengst van de veiling voor februari 2023 zal worden gedoneerd aan de strijd tegen Leukemie. Ondertussen is een Continental GT V8 Convertible geïnspireerd door het werk van de beroemde in Brazilië geboren kunstenaar en inwoner van Miami, Romero Britto, die zijn kleurrijke levensfilosofie samenvat en zijn succes in de popart viert.