Rimac toont Nevera op Zoute Grand Prix

Foto’s: Rimac

Voor de eerste keer in zijn geschiedenis vereert Rimac, waarvan het lot nu sterk verbonden is met dat van Bugatti, de Zoute Grand Prix in Knokke met een bezoek. Op de stand van het merk zal de Nevera staan, de nieuwe elektrische supercar van de Kroatische fabrikant, genoemd naar een snel en onverwacht opstekende krachtige storm uit het Middelandse Zeegebied.

Met zijn vier elektromotoren die een gecombineerd vermogen van 1.914 pk (2.360 Nm koppel) ontwikkelen, spurt de Nevera in minder dan twee seconden van 0 tot 100 km/u en bereikt hij een topsnelheid van 412 km/u. Om dat potentieel de baas te blijven, zorgt torque-vectoringtechnologie voor een perfecte controle over de auto, welke rijstijl de bestuurder ook kiest. Dit intelligente systeem grijpt zowel proactief als reactief in en voert meer dan honderd berekeningen per seconde uit om het beschikbare koppel aan te passen aan de wensen van de bestuurder.

Autonomie en snelladen

De Nevera haalt tot 550 kilometer rijbereik op één lading, terwijl de lithium-magnesium-nikkelbatterij van 120 kWh in 19 minuten van 0 tot 80 procent kan worden opgeladen. Deze H-vormige, vloeistofgekoelde batterij maakt integraal deel uit van de kern van de auto. Daardoor voegt ze 37% structurele stijfheid toe aan de monocoque uit koolstofvezel.

De productie van de Nevera is beperkt tot 150 stuks.