De beste parfums voor mannen om te geven of te krijgen

Omslagfoto: Inito Parfums Privé

Tekst: Celine Puissant

Een goed parfum kan veel voor je doen. Met de juiste geur, maak je altijd een goede (eerste) indruk als je ergens binnen wandelt. Ben jij nog op zoek naar de beste geur die bij jou past? Of zou je graag een man een lekkere parfum cadeau geven voor kerstmis? MYX zocht voor jou 6 heerlijke geuren.

Parfums de Marly Herod

Herod wordt gepersonifieerd door zijn mix van diverse noten, die een rokerige vanillegeur uitstralen. Dit eau de parfum opent met kruidige topnoten van kaneel en peper om vervolgens zijn krachtige hart van tabaksblad, wierook, ciste en osmanthus te tonen. Deze peper tonen worden verder omringd door vanille, muskus, patchouli en een houtachtig akkoord in de basis. Een elegant en waarneembaar parfum, het is de belichaming van ouderwetse verfijning.

Louis Vuitton Ombre Nomade

Wervelingen van oud hout creëren een reis naar het hart van de woestijn. Naarmate de dag verstrijkt, creëert het pad van de zon glinsterende patronen van schaduw en licht op de duinen. Terwijl al het andere roerloos lijkt, komt de woestijn tot leven. Ombre Nomade is ontworpen voor liefhebbers van zeldzame essences en concentreert dat gevoel van oneindigheid in een van de meest mythische ingrediënten in de parfumerie: oud hout. Meesterparfumeur Jacques Cavallier Belletrud heeft deze oudh gefacetteerd met een vleugje benzoë en frambozenaccenten. Ver weg zweeft een rokerige sliert wierook naar de hemel. Nooit is oud zo mystiek geweest.

Initio Parfums Prives Oud for Greatness

Oud for Greatness ademt een natuurkracht uit, het kielzog van grootsheid. De natuurlijke essentie van oudh-hout is geperfectioneerd tot deze toonhoogte, majestueus (en brutaal) behandeld in deze gedurfde formule, nauwelijks benadrukt door Patchouli en Musk. Prachtig gestructureerd, opvallend natuurlijk, Oud is door de maker verwerkt in een register dat verbazingwekkend fris (lavendel) en kruidig (nootmuskaat, saffraan) is. Een betoverend, opwindend parfum dat al onze dromen van grootsheid mogelijk maakt.

Xerjoff Ivory Route

De Xerjoff Join The Club-collectie vertegenwoordigt een reeks exclusieve clubs, van kunst en poëzie tot zeilen en golf. In overeenstemming met de zeldzame aard van deze Xerjoff-parfums, worden de ingrediënten als een goed bewaard geheim bewaard, in plaats daarvan nodigen ze de drager uit om zich onder te dompelen in de ingebeelde wereld. Ontdekkingsreizigers verenigen zich met Ivory Route, Xerjoffs eerbetoon aan de reiswereld. Deze verleidelijke geur roept bij elke draai avontuur en mysterie op en verbeeldt een wereld van kansen en eindeloze ontdekkingen.

Amouage Epic Man

Een reis door licht en duisternis. Dit is een houtachtige oriëntaalse geur die de vele legendes van de oude Zijderoute-reis van China naar Arabië oproept. Als leidend licht van de mystieke reis is hij de alwetende kracht van de natuur - de bewaker van de legende.

Kilian Angels’ Share

Kilian Hennessy brengt hulde aan zijn erfgoed, als erfgenaam van de beroemde Franse cognacfamilie. Het parfum dringt diep door in de kelders van de geest, en in zijn meest mysterieuze dimensie: “la part des anges” of “angels’ share” - een verdamping van sterke drank in eikenhouten vaten die, terwijl hij ouder wordt, optilt als een stil offer naar de goden. Angel's Share bevat noten van cognac, tonkaboon, en eikenhout.