Cadeautips voor de hobbykok

Omslagfoto: Chuttersnap Unsplash

Tekst: Celine Puissant

Voor een hobbykok mag het een tikkeltje meer zijn. Alleen de beste merken en materialen om het lekkerste eten op tafel te toveren. Reken op MYX voor de beste cadeautips!

KitchenAid Pastaroller en- snijder - set

Niets beter dan verse pasta! Elke hobbykok moet toch zijn eigen pastaroller hebben? Met deze set van KitchenAid kan je thuis je eigen authentieke pasta maken – van spaghetti en linguini tot fettuccine.

Le Creuset Ovenwant Denim

Bescherm je handen in stijl met deze ovenwant van Le Creuset. Het contrast van denim en de bruine lederen details zorgt ervoor dat je kan koken in stijl. De ovenwant is ook volledig afwasbaar, zodat je hem steeds opnieuw kunt gebruiken.

Homey’s Schiffmacher messenset

Een set van 4 robuuste steakmessen geïnspireerd op Corsicaanse herdersmessen. Elk mes heeft een unieke tatoeage, ontworpen door Henk Schiffmacher zelf, met een terugkerend Niho Mano (haaientanden) patroon. De messen hebben een vlijmscherp roestvrijstalen lemmet, een wortelnotenhouten handvat en worden geleverd in een luxe geschenkverpakking. Slagerszoon Henk Schiffmacher leerde al op jonge leeftijd een goed, stevig mes waarderen. “Vroeger had je je eigen mes. Je droeg het je hele leven bij je en je gebruikte het voor letterlijk alles. Het was van jou. Dat gevoel wil ik terugbrengen.” In deze exclusieve set komt Henks passie voor het slagersvak, tattoos en keuken samen.

Le Creuset Tajine in Geëmailleerd Gietijzer

Deze gietijzeren tajine is perfect om een Marokkaans feest op te vrolijken. Gebruik hem om vlees of groenten langzaam, in elke gewenste stijl en met een klein beetje vocht, te koken. De gietijzeren bodem kookt het voedsel gelijkmatig, terwijl het deksel van aardewerk stoom vasthoudt zodat er condens wordt gevormd. De condens zorgt ervoor dat de ingrediënten extra mals en smaakvol worden.

Assouline Luxury Collection: Global Epicurean

Luxury Collection: Global Epicurean, beschrijft uitzonderlijke gastronomische activiteiten die worden aangeboden in opmerkelijke hotels, van privélessen over de Venetiaanse keuken met chef-kok Daniele Turco op de levensgenietersschool van The Gritti Palace, tot een Kretenzisch feestmaal in het Blue Palace, tot privé dineren in de duinen bij Al Maha in Dubai. Dit boek bevat recepten van elke accommodatie van de Luxury Collection, waarbij ingrediënten worden gebruikt die lokaal worden geproduceerd of afkomstig zijn uit de omliggende regio, lokale specialiteiten staan centraal.

Serax base cookware by piet boon

De nieuwe collectie Base Cookware van Studio Piet Boon voor Serax gaat verder op het elan van de Base-lijn van Serax. De potten en pannen kregen dezelfde afrondingen als het eerder verschenen servies. Zowel visueel als in gebruik een meer dan geslaagde combinatie. De Base Cookware-collectie is strak, innovatief en functioneel. De matte roestvrijstalen of koperen buitenzijde benadrukt dan weer de bijzondere looks van de collectie. De potten en pannen zijn hoger dan gebruikelijk om spatten tegen te gaan en de platte deksels met ingewerkte handgreep laten zich handig opbergen in je kast. De hele set is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie.