Hotspots

Een greep uit de favoriete restaurants van Bartel Dewulf: chef-kok van de Rode Duivels, founder Belgocatering, eigenaar Zenses ‘Inspiring Food Stories’ en Managing Partner van Kasteel Ter Ham.

Le Pigeon Noir - Ukkel

Authentieke Brusselse brasserie ingericht als bruin café waar ik al jaren vaste klant ben. Het is een volks restaurant met hoge kwaliteitskeuken. 

Henri is niet alleen de eigenaar, maar ook een geboren entertainer die met veel gratie en flair de overheerlijke gerechten van het suggestiebord weet aan te prijzen, maar de hammousse die sinds jaar en dag op de kaart staat, moet je zeker geproefd hebben !

Reserveren is absoluut noodzakelijk, want het restaurant is bijna dagelijks “au complet”. 

De Neu Pruim – Beersel

Een restaurant dat nostalgie uitstraalt, gezelligheid en een zeer vlotte en uiterst vriendelijke bediening staan centraal. 

Voor streekgerechten als stoofvlees, konijn met pruimen, paling in ’t groen en tal van andere klassiekers ben je hier aan het juiste adres. 

John, Dania en hun team ontvangen iedereen met een brede glimlach, het is altijd een beetje thuis komen als ik er langs ga. 

De Clash – Brussegem

De Clash is één van mijn favoriete restaurants in de streek, het is een sfeervolle zaak met ’n aparte inrichting, leuke muziek en top ambiance !

Ideaal voor ’n snelle lunch of uitgebreid diner. De keuken is eerlijk zonder franjes met een voorkeur voor kwaliteitsvlees (proef hier zeker zijn overheerlijke Memling saus eens bij 😉)

en daar voegt de chef, Fred Drappier graag een Aziatische toets aan toe. 

Halifax – Astene

Dit restaurant moet het hebben van zijn schitterend terras gelegen aan de oevers van de Leie, waar bij mooi weer tal van bootjes voorbij varen. 

Zelf hebben ze een boot ter beschikking die je kan huren voor een aantal uren, zij zorgen voor een lekker glaasje champagne en hapjes aan boord. 

De mooi gedekte tafels met witte nappen zijn een streling voor het oog.

Hier kan ik zeker de overheerlijke klassieke garnalencocktail aanbevelen en de gamba’s op houtvuur geroosterd.

Dim Dining – Antwerpen

Dit Japans restaurant met stijlvolle inrichting bezoek ik sowieso een aantal keer per jaar. Je wordt er onthaald door een jong en dynamisch team dat je met hun persoonlijke aanpak keer op keer in de watten legt. 

Ze werken met authentieke produkten en intense smaken, telkens weer verrassend en vernieuwend. Indien je geen keuze kan maken … laat je dan zeker (ver)leiden door de keuzes van de chef.

Geen ervaring met het drinken van saké ? Hier moet je hem zeker ontdekken!

Nona – Brussel

Hip en trendy fast food concept in hartje Brussel waar je de beste Napolitaanse pizza en tal van authentieke Italiaanse pasta’s kan proeven. 

Het interieur en de sfeer zijn Londens geïnspireerd en ondanks het feit dat je niet op voorhand kan reserveren, mag je je zeker niet laten afschrikken door de wachtrij want een jong team van enthousiaste medewerkers doet er alles aan om je zo snel mogelijk een tafeltje toe te wijzen. 

Probeer zeker de pizza- en pastasuggestie van de week, die zijn steeds verrassend en overheerlijk!

Ban Fai Thai – Aalst

Thaise take away met traditionele topgerechten, gelegen in het centrum van Aalst. 

De supervriendelijke Thaise familie zorgt altijd voor een gemoedelijke sfeer, je voelt je steeds heel erg welkom en de gerechten worden “à la minute” voor je klaar gemaakt.

Zowel de keuken als de wachtruimte zijn altijd kraaknet, ik kom hier heel regelmatig een afhaalmaaltijd halen en ben nog nooit teleurgesteld geweest. 

De kipspiesjes met pindasaus en de Thaise salade met rundsreepjes staan bovenaan het lijstje van mijn favorieten. 

Bestel tijdig, want aangezien alles vers wordt gemaakt, zijn de bestellingen per avond beperkt.