The Macallan brengt nieuwe collectie uit om 60ste verjaardag James Bond te vieren

Beelden: The Macallan

De Macallan James Bond 60th Anniversary Release is onthuld om de zes decennia van James Bond-films te markeren. De opmerkelijke collectie bestaat uit zes limited edition-flessen waarbij een single malt-whisky is verpakt in unieke verpakkingen, elk met een origineel illustratief ontwerp en kleur om het decennium aan te duiden dat het vertegenwoordigt. De onderscheidende verpakking brengt het creatieve ontwikkelingsproces van de films tot leven in een verkenning achter de schermen van de James Bond-archieven.

Een viering van 007 en The Macallan als moderne vernieuwers, verbonden door hun Schotse afkomst, de release toont een tijdloze en sierlijke geest die in evenwicht wordt gehouden door ongelooflijke kracht en diepgang van karakter.

De uitzonderlijke single malt-whisky is gemaakt door The Macallan Master Whiskey Maker, Kirsteen Campbell, om het blijvende karakter van James Bond te weerspiegelen, een natuurkracht die wordt bepaald door zijn Schotse afkomst, die zich bescheiden en nederig gedraagt. Net als James Bond straalt de uitdrukking een gevoel voor stijl en volwassenheid uit dat in de loop der jaren is geëvolueerd. Het heeft een natuurlijke kleur van Suisse-goud en een alcoholpercentage van 43,7% als eerbetoon aan James Bond’s agentnummer 007 en is consistent in alle zes pakketten in de collectie.
De set vertelt het verhaal van meer dan 60 jaar innovatie en de baanbrekende karaktereigenschappen van James Bond en The Macallan.

Schotland staat bekend om zijn uitvinders en de gadgets van 007 zijn een kenmerk van de populariteit van de films, terwijl The Macallan een onwrikbaar karakter, diepe wortels en een voortdurend streven naar innovatie heeft.

De roots van James Bond zijn onmiskenbaar Brits, maar hij is de definitie van een man van de wereld. Geboren als zoon van een Schotse vader, Andrew Bond uit Glencoe en een Zwitserse moeder, Monique Delacroix uit het Canton de Vaud, bracht hij een groot deel van zijn jeugd door in Skyfall Lodge – het Schotse landgoed van zijn familie in Glencoe.

In de afgelopen jaren is The Macallan de favoriete whisky van James Bond geworden, een weerspiegeling van zijn waardering voor de fijnere dingen in het leven. Ze hebben veel momenten samen gedeeld op het scherm, waaronder in Skyfall wanneer James Bond The Macallan Fine & Rare 1962 drinkt als een ode aan het 50-jarig jubileum.

Jaume Ferras, Global Creative Director van The Macallan, zegt: “In oktober viert James Bond zijn 60e verjaardag, waarmee het de langstlopende en een van de meest geliefde franchises in de wereld van entertainment is, met 25 films over zes decennia en zes hoofdrolspelers in die tijd. De Macallan is de favoriete whisky van James Bond en als twee gerenommeerde wereldwijde merken delen we veel synergieën, vooral als moderne vernieuwers die verbonden zijn door ons Schotse erfgoed.

The Macallan heeft ook een reeks meeslepende ervaringen gecreëerd om het 60-jarig jubileum van James Bond te vieren, waaronder een unieke tentoonstelling – The Macallan in Cinema – in The Macallan Estate, die kijkers door de geschiedenis van The Macallan op film zal leiden en hen door de zes decennia zal voeren van James Bond. Tijdens een reeks exclusieve vertoningen wordt op The Macallan Estate een selectie van films uit de afgelopen jaren vertoond.

De Macallan James Bond 60th Anniversary Release heeft een RRSP van US $ 800 / £ 600 en is verkrijgbaar bij The Macallan Online Boutique, The Macallan Estate Boutique, het wereldwijde netwerk van boetieks, en in premium en gespecialiseerde retailers en bars in landen over de hele wereld vanaf september 2022. Wereldwijd zal er een beperkte beschikbaarheid zijn. Ga voor meer informatie naar www.themacallan.com

The Macallan James Bond 60th Anniversary Release

Alc.: 43,7%
Neus: Frisse en levendige tonen van citroen en limoen, een snufje sorbet, leidend naar een zoete vanille en kokosnoot, met een vleugje gedroogde vijg en rozijn.
Smaak: Sinaasappelschil en koolzuurhoudende sorbet met een frisheid van citroen, zacht eikenhout en subtiele gemberkruiden, leidend tot een diepe donkere chocolade, vijgen en gebakken appeltaart met een vleugje honing.
Afdronk: Zoet en lang met complexe lagen.