Breguet Classique 8068 voor dames: Variatie in stijl

Foto’s: Breguet

De nieuwe interpretatie van het model Classique voor dames maakt stevig indruk met zijn resoluut eigentijdse wijzerplaat en het mechanisme waarmee de armband naar wens kan worden verwisseld. Het model, verkrijgbaar in wit en rosé goud, voegt zich bij de courante collectie van Breguet.

Eén horloge, verschillende opties

Vanaf nu is het even gemakkelijk om de stijl van het Classique 8068 horloge te veranderen als te wisslen van pumps. Voor het eerst in de Breguet collecties biedt het merk drie verwisselbare armbanden samen aan. Het snelle verwisselbare systeem is ontworpen om de draagster in staat te stellen makkelijk en autonoom van de ene band naar het andere over te schakelen, zonder extra gereedschap. Met een eenvoudige druk op de knop aan de onderkant van de armband kan de draagster de ene band afnemen en vervangen door één van de twee andere, elk voorzien van een gouden gesp. Het volstaat heel eenvoudig om de gleuf, aan het uiteinde van de armband, te plaatsen ter hoogte van de lugs van het horloge, in een 45-60 graden positie. Met een klik wordt de bevestiging beveiligd. Het duurt maar een paar seconden om over te schakelen van een zwart satijnen bandje naar een gekleurde alligatorband: voor de witgouden versie zijn de kleuren groenblauw en Byzantijns violet. Voor de roségouden horloges, zijn ze pauwblauw en framboos.

Naast de variaties die mogelijk zijn dankzij de banden, heeft ook de wijzerplaat van de deze Classique 8068 een nieuwe look die moderniteit en verfijning combineert.
De kroon, die tot nu toe met een blauwe saffier werd aangeboden, is nu voorzien van een cabochon diamant. De 30 mm kast heeft een horlogering en kastaanzetten bezet met 64 als briljant geslepen diamanten. De parelmoeren wijzerplaat is versierd met uiterst fijn guillochéwerk, uitgevoerd in de manufactuur zelf, door de eigen vakmensen. Om het het geheel visueel op te klaren, werd in deze versie gekozen voor de typische Arabische cijfers van Breguet. Ten slotte is er ter hoogte van 12 uur een subtiele ovalen cartouche met het logo van het merk.

Het gangwerk

De Classique 8068 wordt aangedreven door kaliber 537/3 dat 191 componenten telt. Het oscillerende gewicht in platina is met de hand gegraveerd en vertoont een cirkelvormig gerstekorrelpatroon. De balans slingert met een frequentie van 3,5 Hz.
Het gerhodineerde zelfopwindende uurwerk heeft een gangreserve van 45 uur. Het is uitgerust met een in-line Zwitsers hefboom echappement en een silicium balansveer. Silicium heeft vele eigenschappen. Het is niet alleen bestand tegen corrosie en slijtage, maar is ook ongevoelig voor de invloed van magnetische velden en het verbetert de precisie van het uurwerk. Door de saffieren achterkant van de kast kunnen decoratietechnieken bewonderd worden die Breguet nauw aan het hart liggen. Versieringen zoals ‘anglage’ (afschuinen) en Côtes de Genève verfraaien namelijk de verschillende onderdelen van het uurwerk. De kast is waterdicht tot 3 bar (30m.).

De collection Classique

Met zijn zuivere en verfijnde lijnen, illustreert de collection Classique trouw het oorspronkelijk en sterke design van het merk. Naast zijn talent als horlogemaker en uitvinder was Abraham-Louis Breguet ook één van de eerste ontwerpers. Toen het bedrijf in 1775 in Parijs werd opgericht, was barok nog volop in de mode. Maar Breguet bedacht en introduceerde de neoklassieke stijl in de horlogerie. Een esthetische visie die de wijzerplaten een avant-gardistische look gaf en tegelijk hun afleesbaarheid vergemakkelijkte. Hij ontwierp holle appelwijzers, guillochepatronen en net niet gecentreerde wijzerplaten, om er maar een paar te noemen. Dit laatste kenmerk is vanaf 1812 terug te vinden op zakhorloges en bepaalt mee het DNA van het merk. Bovendien legt deze collectie de nadruk op innovatieve en functionele complicaties die zijn geïnspireerd op zakhorloges uit de 18e en 19e eeuw. Gemakkelijk te hanteren stukken, precies zoals de oprichter van het merk wilde. Geïnspireerd door voornoemde creaties werd in 2003 de eerste interpretatie van het polshorloge Classique 8068 gecreëerd. De 2022-variant is een eigentijdse en elegante incarnatie van het originele horloge, terwijl het trouw blijft aan de sterke signaturen van de Classique-lijn.

Technische details

Kast: 18K wit of rosé goud
Diameter: 30 mm
Dikte: 7.7 mm
Wijzerplaat: Parelmoer met hand guilloche
Gangwerk: zelfopwindend
Functies: uren, minuten, seconden
Balansveer: vlak silicium
Echappement: Zwitserse silicium in-line anker
Waterdichtheid: 3 bar (30 m)
Kaliber: 537/3
Frequentie: 3.5 Hz
Gangreserve: 45 uur
Componenten: 191
Band: 1 zwart satijnen band, 2 gekleurde alligator banden