Shaun Leane - Phillips - Myx Magazine

Phillips’ Buy-Now Jewelry Platform lanceert met Shaun Leane’s Daring Creations

Het opwindende nieuwe aanbod van het veilinghuis weerspiegelt haar engagement om hedendaagse juweliers zoals Leane te promoten, die er ook verkooptentoonstellingen zullen organiseren.

Bron: Galerie
Stephanie Sporn

Shaun Leane - Phillips - Myx Magazine

Shaun Leane’s exclusieve 12-delige collectie voor Phillips omvat de Couture Quill choker en een set van drie Aurora ringen met rhodoliet, saffier, toermalijn, amethist en robijn.
FOTO: Met dank aan Leane en Phillips

Shaun Leane - Phillips - Myx Magazine

Nu veilinghuizen op zoek zijn naar nieuwe manieren om een internationale klantenkring te verleiden in een steeds meer digitale markt, onderscheidt Phillips zich door de lancering van een nieuw particulier verkoopsplatform gewijd aan sieraden. Met de lancering op 24 september maakte Flawless Phillips de onmiddellijke aankoop van erfgoedjuwelen mogelijk, evenals de exclusieve toegang tot nieuwe collecties van hedendaagse ontwerpers. Terwijl dit initiatief gezien kan worden als een reactie op COVID-19 die veilinghuizen dwingt hun deuren te sluiten of onder strikte beperkingen te opereren, vertelt Paul Redmayne – hoofd privé verkoop, sieraden – plannen voor Flawless van vóór de pandemie.

Shaun Leane - Phillips - Myx Magazine

Shaun Leane’s Sabre diamanten oorbellen zijn voorzien van 18-karaats witgoud en 6,65 karaats diamant en diamantpavé. Dit ontwerp is de onderscheidende blik van de juwelier op de klassieke druppelvormige oorbel. FOTO: Met dank aan Leane en Phillips

“We kregen veel vragen van klanten die buiten de twee traditionele veilingseizoenen wilden kopen en verkopen,” zegt Redmayne. “De wereld draait meer online. Onze klanten worden steeds jonger, met 40% van de kopers in onze recente verkoop van juwelen in Hong Kong die jonger zijn dan 40 jaar.”

In aanvulling op een collectie van een bekende ontwerper, heeft Flawless meestal zo’n 50 items beschikbaar voor onmiddellijke aankoop op elk moment, inclusief klassieke juwelen van Cartier, Chaumet, Mauboussin, Tiffany & Co. en Van Cleef & Arpels. Het grote concurrentievoordeel is echter de nadruk op hedendaagse sieraden, die, zo deelt Redmayne ons mee , een snel groeiende sector van de markt is.

“Particuliere klanten vragen ons regelmatig naar wie ze als volgende moeten uitkijken, dus we brengen onze collectieve kennis en inzichten naar de markt door de creatie van Flawless en werken momenteel aan een aantal toekomstige samenwerkingen met andere prominente hedendaagse ontwerpers”, aldus de specialist.

“Het is essentieel voor mij dat alle stukken mijn herkenbare handschrift behouden en een energie die de drager zich machtig en chique laat voelen,"
Shaun Leane - Phillips - Myx Magazine
SHAUN LEANE
Designer

De Britse ontwerper Shaun Leane werkt samen met Phillips aan een verkooptentoonstelling die samenvalt met zijn boeklancering in maart 2020. Hij start een aanhoudend partnerschap met het huis door de eerste echte juwelier van Flawless te zijn. Om de 21ste verjaardag van zijn bedrijf te vieren, ontwikkelde Leane een 12-delige fijne en high jewelrycollectie die exclusief beschikbaar is via Phillips. Elk werk is uniek in zijn soort en omvat de romantische-arrangementen van zijn vroegere creaties, beroemd omdat ze de runways van Alexander McQueen sierden.

Shaun Leane - Phillips - Myx Magazine

Shaun Leane’s Couture Feather Fan oorbellen bestaan uit sterling zilver en Ekster (Pica pica) veren. Ze zijn een nieuwe iteratie van een ontwerp voor een Alexander McQueen rumway look uit 2000. FOTO: met dank aan Shaun Leane en Phillips

Shaun Leane (ACC Art Books) is het eerste boek van de juwelier dat zijn werk beschrijft.
FOTO: Met dank aan Shaun Leane

“Het oeuvre dat ik heb gemaakt voor de 21ste verjaardag is een gepersonaliseerde collectie die enkele van de meest iconische ontwerpen van het huis viert. Ik heb enkele van de sterkste silhouetten die ik met McQueen heb gemaakt bezocht en heb ze verbeeld en getransformeerd in mooie high jewelry, als een collectie die divers is in vorm, materiaal en vakmanschap. Ik hoop dat de collectie de vele facetten van mijn carrière weerspiegelt, de gebroken grenzen, het onbevreesde ontwerp en de energie, maar ook het erfgoed van de fijne goudsmeden respecteert,” vertelt Leane, die ook voor Boucheron high jewelry heeft ontworpen, vertelt Galerie. De stukken in Phillips’ collectie variëren van een opvallende 18-karaats-geel-gouden-vergulde Couture Quill choker – een van de meest iconische motieven van de juwelier – voor £15.250 ($19.437), tot een elektriserende Sapphire Shield ring, waarin een 10.53-karaats steen gecentreerd is, voor £175.000 ($223.000). “Het is voor mij essentieel dat alle stukken mijn herkenbare handschrift behouden en een energie die de drager zich machtig en chique laat voelen.”

Shaun Leane - Phillips - Myx Magazine

Shaun Leane’s Cherry Blossom manchetten bestaan uit 18-karaats rose-goud vermeil, 2,51 karaats diamantpavé in elke manchet, en zoetwaterparels. Deze juwelen zijn een eerbetoon aan de kortstondige schoonheid en de overvloed van de Sakura, oftewel kersenbloesem seizoen in Japan, en weerspiegelen Leane’s terugkerende thema’s van natuur en kwetsbaarheid. Foto: Met dank aan Shaun Leane en Phillips

Over hoe hij bij het ontwerp van deze nieuwe collectie rekening hield met de klantenkring van het veilinghuis, vertelt Leane aan Galerie: “De Phillips-klant heeft een totale waardering voor design en ambacht en staat open voor niet-conventionele ontwerpen. Ze benaderen het kopen van sieraden ook op een niet-traditionele manier via een platform als Flawless, wetend en vertrouwend op de reputatie van een kunstenaar via zo’n prestigieus huis”. De kunstenaar verwerkte een reeks materialen, zoals veren, leer en gekleurde diamanten, om te voldoen aan wat hij noemt “de eetlust voor innovatieve en gedurfde juwelen.”

Als onderdeel van hun lopende partnerschap, deelt Redmayne mee dat Leane werkt aan vijf andere juwelen om later dit jaar in Phillips te debuteren, misschien zelfs op zijn verkooptentoonstellingen die gepland staan voor de lente van 2021 in Londen en New York. “Shaun heeft zo’n sterke esthetiek, die de grens tussen juwelen, kunst en couture overschrijdt,” zegt Redmayne, die ook toekomstige iteraties van Flawless voorstelt: Flawless Vintage, Flawless Contemporary, en Flawless Diamonds and Gemstones. “Zijn stukken zijn ongelooflijk interessant en relevant, gekoppeld aan zijn fantastische geest en zeer sterke identiteit.”

Shaun Leane’s collectie is vanaf 15 oktober ook te zien in de Phillips galerie in Southampton, New York.