De mooiste kerstbestemmingen in Europa

Tekst: Maxine Detaellenaere 

Het is natuurlijk erg gezellig om thuis de feestdagen te vieren omringd door vrienden en familie, maar Kerst is ook een erg bijzondere tijd wanneer tal van bestemmingen er extra sprookjesachtig bijliggen. Vier dit jaar Kerst op een onvergetelijke locatie, op een bergtop bedekt met eeuwige sneeuw of in een beroemde historische stad die zich gedurende deze tijd van het jaar van haar meest feestelijke kant laat zien.

Colmar - Frankrijk

In dit charmante middeleeuwse stadje waan je je tijdens de kerstperiode in een sprookje van Hans Christian Andersen. Wandel rond in de gezellige straatjes en bezoek de meerdere kerstmarkten op de prachtig versierde pleinen, waar je tal van specialiteiten zoals peperkoek, pretzels en heerlijke Riesling- en Gewürtztraminerwijnen uit de nabije wijngaarden kan proeven (en kan meenemen als smakelijke souvenirs).

sinziana-susa-yIVChFGep_k-unsplash
Colmar - Frankrijk​

Lapland - Finland

Wie zich wil onderdompelen in de authentieke kerstsfeer, trekt het best richting Fins Lapland. Het pittoreske stadje Rovaniemi is de officiële woonplaats van niemand minder dan de kerstman, en je kan er dan ook deelnemen aan tal van kerstgerelateerde activiteiten. De allerkleinsten kunnen peperkoekmannetjes bakken met de Kerstvrouw of zich inschrijven in de Elfenschool. Volwassenen beleven dan weer een bijzondere vakantie in een ijshotel, en nemen een ritje op de hondenslee of trekken op rendiersafari.

maria-vojtovicova-_HsNZhNDVOw-unsplash
Lapland - Finland​

Praag - Tsjechië

De Tsjechische hoofdstad is iedere dag van het jaar een bezoekje waard, maar tijdens de kerstdagen straalt Praag pas echt een magische sfeer uit. De hele stad wordt omgetoverd tot een feeëriek winter wonderland. De oogverblindende barokke gevels vormen de perfecte achtergrond voor de beroemde  Praagse kerstmarkten, met als absolute topper de spectaculaire markt op het Oude Stadsplein.

azamat-esmurziyev--r-9_uhsP4s-unsplash
Praag - Tsjechië​

Grindelwald - Zwitserland

Ben je op zoek naar een romantische bestemming, dan zit je zeker goed met het schilderachtige Grindelwald, dat knus zit weggestopt in de Zwitserse Alpen. Dit schattige dorpje ziet er zo mooi uit, dat het dienst deed als decor voor talloze films en documentaires. Tijdens de feestdagen laat Grindelwald zich van haar charmantste kant zien, met prachtig versierde kerstbomen en kraampjes met glühwein en handgemaakte cadeautjes op iedere straathoek.

Hotel Spinne in Grindelwald
Hotel Spinne in Grindelwald

Courchevel - Frankrijk

Wintersportfanaten kennen maar al te goed het Franse Courchevel, een van de meest gekende ski-oorden van Europa. Hier kom je niet alleen sportief aan je trekken, maar je kan er ook traditioneel kerst vieren in een gezellige chalet temidden de besneeuwde bergtoppen van de Alpen. In dit mondaine skigebied geniet je ongetwijfeld van een cozy Kerst om nooit te vergeten.

Aman Le Mélézin - Courchevel