Brisas 48. Een moderne villa geïnspireerd door tijdloze architectuur

Tekst: Patrick Van Tolhuyzen – Bon Vivant Living Spain

Het is begrijpelijk dat alle architecten en projectontwikkelaars trots zijn op hun ontwerpen, maar zo nu en dan kom je een huis tegen dat echt is gebouwd rond een visie van smaak, stijl en aandacht voor detail.

Brisas 48 is een werk van liefde, en dat is te zien, want deze villa met uitzicht op de Real Club de Golf las Brisas in de golfvallei van Nueva Andalucía is de liefdevolle creatie van een man die een passie heeft voor het ontwerpen, bouwen en inrichten van individuele juweeltjes van stijl. Hij is geen projectontwikkelaar in de conventionele zin van het woord, maar hij houdt ervan prachtige moderne woningen op uitstekende locaties te creëren of een ouder eigendom op een toplocatie om te vormen tot een ultramoderne 21e-eeuwse villa.

In feite is hij de definitie van een boetiekontwikkelaar – iemand die, geïnspireerd door een liefde voor architectuur, uitstekende eenmalige woningen produceert die elk een uniek concept, ontwerp en montage bieden. “Onze woningen zijn niet voor herhaling vatbaar”, zegt Pierre Doyle, “omdat het individuele projecten zijn waarvan de stijl, indeling en detaillering voortkomen uit hun omgeving en de elementen die hen karakter en identiteit geven.”

Het is een filosofie die wordt weerspiegeld in de projecten waar hij tot nu toe bij betrokken is geweest, waar een verscheidenheid aan verschillende architectonische stijlen de revue is gepasseerd en geen twee woningen hetzelfde zijn, maar die allemaal één ding gemeen hebben: een uniek, gepersonaliseerd gevoel voor stijl, kwaliteit van de bouw en nauwgezette aandacht voor detail, waardoor deze woningen opvallen en enthousiaste kopers vinden wanneer ze op de markt komen.

Een moderne villa geïnspireerd door tijdloze architectuur

De passie voor mooi design en de drang naar perfectionisme die de manier van werken van Pierre kenmerken, zorgen ervoor dat de villa’s die hij creëert niet alleen smaakvol zijn, maar ook worden ontworpen, gebouwd en afgewerkt volgens de meest veeleisende normen. Dat betekent dat zo’n huis er niet alleen mooi uitziet, maar dat alles in het huis ook perfect werkt, van de manier waarop de deuren en laden bewegen tot de manier waarop de poort opengaat, tot de configuratie van het domoticasysteem en hoe elk stukje handgemaakt hout- of steenwerk met precisie is gemaakt, compleet met perfect afgeschuinde randen.

Niet alleen zijn woningen zoals Brisas 48 begiftigd met tijdloze stijl en exquise afwerking, maar het concept dat eraan ten grondslag ligt is zorgvuldig doordacht, en dit is te zien aan de evenwichtige verhoudingen, een lay-out die een moeiteloze stroom tussen de kamers produceert, en functies ontworpen met kwaliteit en lifestyle in het achterhoofd. De villa ligt in een rustige, lommerrijke straat omringd door luxueuze huizen, op een eerstelijns golflocatie met directe, privé-toegang tot de golfbaan van Las Brisas. Gezien vanuit het huis, het elegante terras, het frisse gazon en het 15×4 meter verwarmde zwembad, of het smaakvolle poolhouse met buitenbar, keuken, lounge en eethoek, levert het één continuüm op van groene uitzichten binnen een zeer besloten omgeving.

Vrij van commercieel gedreven trends en rages, is Brisas 48 inderdaad een op maat gemaakte woning van unieke details en verfijning – een tijdloze villa ontworpen om op maat gemaakte kwaliteit en schoonheid te bieden

Kwaliteit en ingetogen weelde

Een studie in moderne mediterrane architectuur met noordelijke design invloeden, waar de buitenkant van de villa helder en wit is, aangevuld met grijze stenen afwerking die helpt om het architectonisch ontwerp te definiëren, en een schuine daklijn met gladde leisteen-getinte tegels die klassieke en moderne styling invloeden harmoniseren.

Indrukwekkende waterpartijen begroeten u bij het betreden van de villa, en ze harmoniseren de eenvoudige symmetrie van een huis dat twee vleugels heeft voor optimale privacy en ruimte. Unieke elementen zijn de zwart stalen raamkozijnen met thermische onderbreking van het op maat gemaakte Zwitserse merk Forster. De villa met zeven slaapkamers is verdeeld over twee verdiepingen, met de belangrijkste woonvertrekken geflankeerd door een privé-vleugel en een gastenvleugel in een huis waar kwaliteit en ingetogen weelde de kenmerken zijn van vooruitstrevend design gekoppeld aan klassieke inspiratie.

De stijlvolle woonkamer is afgewerkt met handgemaakte houten lambrisering en crèmekleurige suède lambrisering, geniet van natuurlijk licht en staat in directe verbinding met het ruime terras, een prachtig afgewerkt privé-kantoor, evenals de keuken en eetkamer, die met een druk op een glazen vouwdeur kunnen worden verbonden en gescheiden. De keuken met op maat ontworpen kasten, Gaggenau apparatuur, dubbele wijnkoelers, twee ovens en een voedsellift van de werkkeuken, kijkt uit over het tuinlandschap en de architectonische detaillering van zwevende stalen kolommen.

Aangepast timmer- en metselwerk verraden het perfectionisme waarmee dit huis tot stand is gekomen, met op maat gemaakte marmeren vloertegels en binnendeuren van vloer tot plafond met verborgen scharnieren en bronzen smeedwerk dat overal is terug te vinden. Het ontwerp, de afwerking en de technische aspecten van Brisas 48 vertegenwoordigen het samenkomen van fijne materialen, topkwaliteit merken en precisie vakmanschap – de essentie die deze bijzondere villa definieert. De twee vleugels baden in natuurlijk licht en uitzicht op het groen, met elegante slaapkamer- en badkamer suites elk met hun eigen kleedkamer, terwijl de benedenverdieping is gewijd aan entertainment ruimten zoals de smaakvol ingerichte Club Room – uw eigen gestroomlijnde lounge, bioscoopzaal en bar geïnspireerd door de kunst van Frank Lloyd Wright.

Dichtbij is een professionele wijnkelder met gewelfde bakstenen structuur en verborgen verlichting, evenals een fitnessruimte met bijbehorende spafaciliteiten, waaronder een massageruimte. Het is een ruimte ontworpen met ontspanning en vrije tijd in het achterhoofd, waar alles, van de onafhankelijke suite en personeelsaccommodatie tot de garage, is afgewerkt volgens dezelfde hoge normen die dit pand kenmerken als een villa van zeldzame kwaliteit en stijl. Geen detail is over het hoofd gezien – vorm en functie zijn overal aanwezig in een vakkundig op elkaar afgestemd samenspel van tinten, texturen, proporties en esthetische detaillering.

Het resultaat is een huis van verfijning in alles, van het kunstwerk tot de op maat gemaakte designelementen, die spreken van passie voor elk detail, of het nu houtwerk, schrijnwerk of de vloeren zijn. Stilistisch gezien biedt het ‘merkbeeld’ van Brisas 48 een gevoel van verscheidenheid en verkenning binnen een woning met een zeer duidelijk concept van smaak en kwaliteit.