Dixon Yacht Design - Myx Magazine

Dit nieuwe 180-voets Superyacht is overdag een pure zeiler en ’s nachts een discotheek

Dixon Yacht Design wil een licht werpen op zijn nieuwste concept – letterlijk. De Britse firma heeft de nieuwe 180-voeter uitgerust met een stapel blauwe neons en witte uplights om haar elegante lijnen en gestroomlijnde profiel te laten zien.

Het zeilende superyacht, dat de naam Project 175 heeft gekregen, is een triomf van vorm en functie. Het is voorzien van het nodige mast en loopwerk voor het zeilen, maar is ook geschikt voor luxueus wonen en natuurlijk voor feesten. Zie het als een ijverige hybride zeilboot bij dag en een epische drijvende discotheek bij nacht.

Het idee achter de zeilopstelling van Project 175 was om het proces zoveel mogelijk te vereenvoudigen door gebruik te maken van “beproefde” besturingssystemen. Ze heeft een hefkiel die de diepgang vermindert van 23 voet naar 15,5 voet, samen met een ‘ketch rig’ plan dat een flexibele verdeling van het zeiloppervlak mogelijk maakt. Een off-wind Code-zeil zal ook worden verstrekt op een onderdekse roltrommel, die zal worden gehesen door het dek wanneer dat nodig is.

Dixon Yacht Design - Myx Magazine

Het Superyacht zal ook worden aangedreven door een geavanceerd hybride aandrijfsysteem

Wat prestaties betreft, is het volledig aluminium ontwerp voorzien van een low-profile flybridge met dubbele roerstations. Ze wordt aangedreven door een geavanceerd hybride aandrijfsysteem dat een geavanceerd energie-terugwinnings-mechanisme heeft dat elektriciteit opwekt terwijl het schip vaart.

Aan boord heeft het schip een royaal 483GT interieur met een vloeiende indeling. Het hoofddek biedt een uitgestrekte glazen salon, een formele eetruimte en de brug. Het benedendek heeft vier goed ingerichte gastenhutten en een volledig ingerichte eigenaarssuite die via een eigen beglaasde deksalon direct toegang heeft tot het achterdek. Elders kunnen zeilers genieten van een jacuzzi, een beach club, een zwemplateau en overvloedige animatie.

Dixon zegt dat het “statement yacht” is ontworpen voor diegenen die “gepassioneerd zijn over zeilen” maar niet voelen om “compromissen te sluiten op het gebied van leefruimte en functionaliteit”. Op het eerste gezicht lijkt het erop dat de ontwerpers de briefing uitermate goed hebben begrepen.

Bekijk hieronder meer foto’s van Project 175:

Dixon Yacht Design - Myx Magazine
Dixon Yacht Design - Myx Magazine
Dixon Yacht Design - Myx Magazine