Feadship Project FG Megayacht concept

Het Nederlandse Feadship onthult Project FG | Een mega yacht ontwerp met superster uitstraling

Om te zeggen dat Feadship’s nieuwste mega yacht concept een superster power heeft, zou een understatement zijn. Niet alleen heeft de enorme 358-voeter een kroonwaardige goudkleur, maar het is ook geïnspireerd door twee gecertificeerde leden van de popcultuur royalty: Forrest Gump en Freddie Mercury.

Feadship Project FG Megayacht concept

Project FG

Project FG kwam voor het eerst tot bloei tijdens de Feadship Brokers Course in 2019. Het Feadship design team van Studio De Voogt werkte samen met de uitgenodigde makelaars om een schip te maken voor een fictieve opdrachtgever “Freddie Gump”. Een paar dagen later stond het volwaardige Project FG al klaar om in het middelpunt van de belangstelling te staan.

“Project FG is een gloednieuw koninklijk mega yacht ontwerp met een supersterke uitstraling,” schrijft de Nederlandse werf op haar website.

Feadship Project FG Megayacht concept

Het uiteindelijke concept is een intrigerende dichotomie tussen nuchtere delicatesse en puntige rocksterren energie die je zeker zal verbazen. Feadship zegt dat Project FG zorgt voor “wild feesten ‘s nachts en vreedzame ontspanning overdag”. Over het concept waarover wordt gesproken in een video-interview, legt ontwerper Jan Schaffers uit dat Project FG “een heleboel functies bevat die beide persoonlijkheden aanspreken.”

Dit 358-Foot gouden mega yacht concept is geïnspireerd door Forrest Gump en Freddie Mercury (ja, echt).

Feadship Project FG Megayacht concept

Forrest Gump & Freddie Mercury

Inderdaad, het yacht zit vol met alle voorzieningen die twee legendes (of elke zeevaarder) ooit zouden kunnen willen. Er is een uitgebreide outdoor-strandclub die plaats biedt aan maximaal 300 feestvierders, een panoramische pianolounge waar u uw volgende hit kunt pennen, samen met een pop-up tafeltennisbaan op het puntje van de boog die is omgeven door glas om te voorkomen dat de ballen overboord gaan. (U herinnert zich misschien nog dat ‘Forrest’ een natuurtalent was bij ping-pong.) Het achterdek heeft ondertussen een bar, jacuzzi en zonneschermen in overvloed.

Feadship Project FG Megayacht concept

Er is ook een mysterieuze nachtclub verborgen diep in het hart van het schip, het yacht’s eigen underground. “De gasten moeten het vinden – er zijn geen aanwijzingen hoe ze daar kunnen komen en het idee is dat het ergens achter de motor ligt – er is een verborgen deur en je komt in de club in de buik van de boot”, voegt Schaffers toe. Feadship zegt dat deze ruimte is ontworpen voor “exclusieve privé-bijeenkomsten”, ook wel bekend als wilde feesten. Als het eindelijk tijd is om te gaan rusten, kan Project FG in totaal 22 gasten laten slapen.

Net als Freddie Gump bestaat Project FG in dit stadium alleen in de denkbeeldige vorm, maar als we duimen zien we dat het op een dag het water raakt.