Millennium Golf: golfen zoals God in Limburg.

Wie golf zegt, zegt beweging, buitenlucht, natuur en genieten. Dat laatste doe je met volle teugen bij Millennium Golf in Paal Beringen. De schilderachtige en uitdagende terreinen liggen in het hartje van de Limburgse Kempen aan de Paalse Plas. Je vindt er zowel een 18-holes Championship Course als de een 9-holes Executive Course en heel wat andere faciliteiten voor elk niveau.

Tekst: Marthe Van Campenhout

Sportieve missie
Millennium Golf dankt zijn naam aan het jaar waarin de club werd opgericht: 2.000. Na een overname in 2017 kregen ze een flinke opknapbeurt. ‘Het is onze sportieve missie om terreinen aan te bieden die golfers uitdagen op het hoogste niveau. Dit hoeft absolute beginners echter niet af te schrikken. Ook zij kunnen bij ons terecht voor een aangepast programma op het compacte terrein. We hebben topfaciliteiten voor elk type golfer, en daar zijn we best trots op.’ vertelt Piet Vandenbussche, gedelegeerd bestuurder.

In de voetsporen van Thomas Pieters
Zelfs de allerjongsten kunnen terecht bij Millennium Golf. ‘Vanaf zes jaar kun je lid worden van de ‘The Millies’. Dat zijn onze jongste talenten die spelenderwijs golf ontdekken,’ legt Piet uit. ‘Wist je dat Thomas Pieters ooit deel uitmaakte van ons jeugdteam? Hij behaalde tot nu toe de beste score op onze 18-holes Championship Course.’ Ook als volwassene kan je terecht in de Golf Academy van Millennium Golf. Zo is er een 9-holes Compact Course, een driving range met 60 plaatsen, een gras practice, een putting green en chipping green. Ook wordt de nodige professionele ondersteuning voorzien zodat men op elk niveau wordt uitgedaagd om zijn of haar speltechniek te verbeteren.

 

Uitgedaagd door het water
Voor elk wat wils dus, bij Millennium Golf. Maar dat is lang niet de enige reden waarom de club zo in de smaak valt. ‘De ligging van onze terreinen is uniek,’ vertelt Piet. ‘Het 18-holes terrein ligt aan de prachtige oevers van de Paalse Plas. Omdat het water alomtegenwoordig is, wordt je keer op keer uitgedaagd.’ Ook de andere terreinen en faciliteiten zijn tot in de puntjes in orde en mooi gelegen. Wie na het golfen ontspannen wil genieten van een hapje en drankje, kan terecht in ‘The Mill’, het eigentijdse en stijlvolle clubhuis. Zowel een snelle hap als een gastronomisch diner behoren er tot de mogelijkheden. Je kan er zelfs een feest, seminarie of evenement organiseren.

Hotspot van de Europese golfscene
Een van de hoogtepunten bij Millennium Golf zijn de toernooien die er jaarlijks georganiseerd worden. ‘We vinden het een hele eer dat de Europese Challenge Tour in 2019 bij ons is doorgegaan,’ vertelt Piet. ‘Dat is een toernooi van zeer hoog niveau met internationale topspelers. Niet alle terreinen zijn hiervoor geschikt, maar Millenium Golf is daar volledig voor uitgerust. Zo plaatsen we ons meteen op de kaart als een van de hotspots van de Europese golfscene. Ook de Omnium Classic of Belgium, de Belgische klassieker, zal dit jaar bij ons doorgaan.’

 

Positieve impact van corona
Dat golf niet langer een elitesport is voor rijke zakenmensen, weten we al langer. Maar wat is de impact van corona op de golfsport? ‘We zagen elk jaar al een toename in het aantal nieuwe spelers, maar als gevolg van covid-19 zijn nog meer mensen beginnen te golfen. Op zich logisch natuurlijk, want het is een buitensport die je in kleine groepjes doet, volkomen veilig dus. In Vlaanderen zagen we een toename van 5%. Hier bij Millennium Golf zien we zelfs een stijging van 13%,’ aldus Piet. ‘We hebben ook een enorm divers publiek. De grootste stijging zien we bij de jongvolwassenen. Dat was vroeger de moeilijkste doelgroep. Veel heeft natuurlijk te maken met met het feit dat we de financiële drempel zo laag mogelijk houden. Vanaf 99 euro kan je bij ons al kennismaken met golf.’

Virtueel golfen
Steeds meer mensen die golfen, dat is natuurlijk erg goed nieuws. Maar hoe zit het dan met de capaciteit? Piet: ‘Dat wordt inderdaad een uitdaging. Daarom zijn we met diverse projecten bezig om de capaciteit van Millennium Golf te vergroten. Zo experimenteren we op ons oefenterrein met ‘gamification’: digitale oplossingen die toelaten om je techniek op een virtuele manier te verbeteren. Hier hopen we in de loop van volgend jaar mee te starten. Ook zijn we als eerste club in België aan het bekijken of we ons 9-holes terrein kunnen verlichten, zodat er ook ’s avonds gespeeld kan worden. Op die manier kunnen we nog meer mensen verwelkomen in de golfsport.’Zin in meer inspiratie van en voor ondernemers? Schrijf je dan in op onze maandelijkse MYX Nieuwsbrief!
Myx Magazine
It's all in the myx!

Contact

Millennium Golf
Millennium Golf
Donckstraat 30
3583 Paal Beringen
+32 13 61 89 51