Beleef een buitengewone dag vol ontspanning bij Elaisa Energetic Wellness

Tekst: Maxine Detaellenaere

In het hectische leven van alledag snakken we allemaal wel eens naar een adempauze, een moment van ultiem welzijn en innerlijke rust. Hoog tijd dus om je te laten onderdompelen in een schatkamer aan relaxerende behandelingen, geïnspireerd door oeroude gezondheidsceremonies, en te genieten van een ultiem dagje wellness.

Bij Elaisa Energetic Wellness begint je vakantie van zodra je aankomt bij het uitgestrekte Nationale Park Hoge Kempen. Een milieubewuste, elektrische shuttle voert je naar de ingang van het kuuroord, waar de imposante geometrische trap onmiddellijk je aandacht trekt. Van zodra je dit uitgebreide spa-complex betreedt, word je volledig in de watten gelegd door het vriendelijke en professionele personeel, dat er alles aan doet om je verblijf perfect te laten verlopen. Er worden niet meer dan 400 bezoekers tegelijk toegelaten, zodat je in alle rust en privacy kan genieten van de heilzame werking van deze bijzondere plek.

Buitenbad Elaisa

Geïnspireerd door oeroude wijsheid

Wie op zoek is naar meer dan een standaard kuuroord komt bij Elaisa Energetic Wellness zeker en vast aan zijn trekken. Het unieke concept van dit wellness centrum baseert zich op de eeuwenoude natuurlijke wijsheid van verdwenen en hedendaagse culturen. Inzichten die founder Jean-Luc Kumpen en zijn gezin verwierven tijdens hun vele reizen naar de Himalaya, de tempels van de Maya’s en Azteken en de Egyptische piramides. Het indrukwekkende thermale complex is opgebouwd rond vijf cruciale pijlers: natuur, wellness, geometrie en kristallen, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. “Hier komt alles samen wat we de afgelopen twintig jaar aan kennis en inzichten hebben opgedaan”, legt Jean-Luc uit. “En dat willen we bij Elaisa Energetic Wellness met iedereen delen.”

 

Een uitgebreid en uniek aanbod

Deze uitzonderlijke wellness biedt 7500m2 aan rust en relaxatie, verspreid over drie verdiepingen en aangevuld met onder meer een restaurant en een loungeruimte. Je kan er ontspannen in maar liefst tien sauna’s, waaronder een authentieke Mexicaanse Temazcal, uniek in de Benelux en begeleid door Mexicaanse Temazcaleros volgens de traditionele methodes. Ook zijn er vier chloorvrije binnen- en buitenzwembaden en een chloorvrije buitenwhirlpool die een adembenemend uitzicht biedt op het prachtige meer en de weelderige natuur.

Mexicaanse Temazcal sauna
Clay sauna

Een dag vol onvergetelijke ervaringen

Bij Elaisa Energetic Wellness kan je de hele dag gebruik maken van alle sauna’s, zwembaden en zen – en meditatieruimtes. Naast deze basisfaciliteiten zijn er ook meerdere speciale sessies voorzien, waaronder verschillende live muziekconcerten, scrub- en opgietsessies. Behalve deze gratis ervaringen is er ook een uitgebreid aanbod aan bijkomende behandelingen en massages, uitgevoerd door een team van professionele therapeuten. Krijg je honger van al dat ontspannen, dan kan je in het restaurant smullen van een gezonde keuken met een ruime keuze aan vegetarische en biologische gerechten, smoothies en streekproducten zoals lokale wijnen of bier. Bijzonder is ook de uitgebreide drinkwaterkaart met onder andere Noors gletsjerwater en kristalwater. Het restaurant biedt bovendien een idyllische zicht op het meer en Terhills.

In het hart van een adembenemend natuurpark

Naast het uitgebreide aanbod en de unieke behandelingen is ook de prachtige locatie van het Elaisa Energetic Wellness een absolute troef. Dit unieke spa-complex is ideaal gelegen te midden van de natuurpracht van het Nationaal Park Hoge Kempen. Het vrij directe contact met de natuur is niet alleen een lust voor het oog, maar werkt ook rustgevend en heilzaam. Elaisa Energetic Wellness is bovendien het enige welzijnscentrum in de Benelux dat Huwa-San water gebruikt voor haar zwembaden. Dit betekent dat de zwembaden 100% chloorvrij, geurloos en zacht voor de huid zijn. Zo kan je zorgeloos  genieten van een onvergetelijke dag, zonder nadelige effecten op mens en natuur.

Wil jij opnieuw verbinding maken met je innerlijke natuur?

Geniet van Elaisa Energetic Wellness, een unieke wellness middenin de natuur

Elaisa Energetic Wellness

Nationaal Parklaan 7
3650 Dilsen-Stokkem
+32 089 39 09 96
info@elaisawellness.com