Le Relais de Bazel symboliseert een nieuwe hedendaagse hospitality beleving.

Tekst: Gina Miurin

Foto’s: Le Relais de Bazel

Le Relais de Bazel symboliseert een nieuwe hedendaagse hospitality beleving.

De huidige versmachtende track-and-trace cultuur dient voor velen soms on-hold gezet te
worden. De nood aan het heroveren van de controle over zichzelf en zijn omgeving inspireerde het
ontstaan van deze Private venue. Privacy, selfness, well-being, escapisme, duurzaamheid en een intense connectie met de natuur bepalen samen deze eigentijdse gastvrijheid. Zelf het roer in handen nemen en de koers bepalen louter en alleen met wie u het verkiest is wat dit huis van vertrouwen u aanbiedt.

Le Relais de Bazel – hoe verklarend kan een naam zijn?

Al eeuwenlang staat het woord Relais synoniem voor een huis waar men kan schuilen, zich veilig voelt en tot rust kan komen. De essentie van het begrip is nooit veranderd: vroeger was het de letterlijke ‘rust-herberg’ op lange trektochten. Nu wijst het nog steeds op een rustmoment op een veel te hectische levensweg. Le Relais de Bazel wil op een eigentijdse, holistische wijze de nodige rust en sereniteit bieden. Elke vorm van samenzijn wordt tailormade ingevuld en met eerbied voor de nodige privacy! Zowel een meeting met slechts enkele gasten als een mooie huwelijksviering worden op deze
manier benaderd en op maat uitgewerkt.

Geen Relais zonder Bazel

Weg van de wereld… mede dankzij de rustgevende omliggende natuur. De troeven van Bazel zijn, naast de zalige landelijke rust die er heerst, talrijk. Geklasseerd als één van de mooiste dorpen van Vlaanderen, is Bazel de thuisbasis van het kasteel van Wissekerke, de Sint-Pieterskerk en wordt het omringd door fascinerend erfgoed.

Dit Middeleeuwse dorpje bevindt zich vlakbij een uitzonderlijke natuurpracht. De Polders van Kruibeke vormen het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen (650 hectare topnatuur). Een echt wandel- en fietsparadijs te midden van bossen, weides, slikken en schorren en duizenden weide- en watervogels. De juiste plaats om te onthaasten en je met nieuwe energie op te laden. Een groene pitstop om de nodige zuurstof bij te tanken. Deze connectie van je lichaam met de natuur kan een goede manier zijn om fysieke, mentale,  emotionele en spirituele spanning los te laten. Een ervaring die sowieso deel uitmaakt van de holistische Relais de Bazel-beleving. Het is dan ook in deze idyllische omgeving waar gastvrouw Gina Miurin en sterrenchef Kris De Roy het prachtige Relais de Bazel hebben gecreëerd. Een serene plek waar alle warme tonen van gastvrijheid aanwezig zijn.

Vroeger?

Dit statig herenhuis anno 1840 werd in 1947 gekocht en verbouwd door de familie Pien. Sindsdien werd het generaties lang de locatie voor het befaamde notariaat van vader en nadien zoon Notaris Patrick Pien.  Het pand werd net voor de coronacrisis gekocht, volledig gerenoveerd en in ere hersteld. De klassieke bouwstijl en de tijdloze uitstraling van deze voormalige notariswoning typeren het pand. De symmetrische en strakke basislijnen geven het een klassevolle authentieke uitstraling. Het huidige interieur is zowel stijlvol als bijzonder eigentijds. Vandaag staat dit pand volledig in het teken van wellbeing en privacy.

Concept?

Le Relais de Bazel is een polyvalente ruime locatie met mooie tuinen die zich perfect leent tot de organisatie van tal van events. Een globale en gepersonaliseerde service gefocust op de integere beleving van de gasten en hun privacy zijn hier troef! Deze holistische hospitality service kan van ‘absolute private’ tot ‘tailormade butlerservice’ gaan.

Te beleven in de omgeving

 • Beleef de Polders van Kruibeke
 • Laat u om de tuin leiden in de indrukwekkende Moestuin van Hofke van Bazel en ontdek waar de gastronomie van dit restaurant zijn wortels koestert.
 • Bezoek Antwerpen via een tocht op de Schelde (met de waterbus of met privé jacht by Waterlimo) De bekende havenstad van Vlaanderen en hoofdstad van de provincie zijn via de Schelde met de waterbus in minder dan zeventien minuten te bereiken. De onthaasting start alvast op het water…

Facts: indoor & outdoor

Private venue Le Relais de Bazel is een exclusieve, multifunctionele locatie met de focus op gepersonaliseerde service. Een bevoorrechte cocon bestaande uit twee suites en een loft van zeer hoog niveau. De decoratie en inrichting zijn te danken aan de overvolle inbeeldingskracht van gastvrouw Gina Miurin. Hoewel de gevel van het voormalige herenhuis bijna ongewijzigd is gebleven, werd het hele interieur van de woning opnieuw ontworpen. In eigentijdse stijl natuurlijk. Zo bevinden zich op het gelijkvloers meerdere private spaces voor allerlei doeleinden, een bibliotheek with a view, een kantoor en vergaderruimte, een grote polyvalente ruimte die plaats biedt aan 50 personen zittend, een open keuken met mogelijkheid voor show-cooking, een groot terras dat ook plaats biedt voor 60 personen en aansluitend een enorme privétuin. Op de eerste en tweede verdieping zijn er twee prachtige suites: Suite Manon en Suite La Cinq, alsook de Loft au 5ième Ciel die zowel licht als ruim is
en een uitzonderlijk uitzicht biedt op de tuinen en het pittoreske dorpsplein.

Gepersonaliseerde service bij Le Relais de Bazel Luxueus genieten!

Zowel privé als zakelijk spreekt dit pand tot de verbeelding. Hier is een overzicht van wat Relais de Bazel te bieden heeft. 
Volledige of gedeeltelijke ‘Renting’: De beleving van een gepersonaliseerde ‘homefeeling’ is de target.

 • Alle ruimtes voor particulieren of bedrijven zowel voor een kort als een lang verblijf
 • De tuin van Relais de Bazel (mogelijke verbinding met die van Hofke van Bazel)
 • Gelijkvloers – geheel of gedeeltelijk (polyvalente ruimte, open keuken, kantoor- of vergaderruimte, terras)
 • De 1e verdieping: twee ruime en comfortabele eigentijdse suites (ook afzonderlijk beschikbaar) met uitzicht op de tuin en het dorpsplein.
 • De 2e verdieping: een loft met grote terrassen en 360° zicht op de tuin en het dorp.

Hofke van Bazel Exclusieve catering-partner

De foodbeleving wordt exclusief verzorgd door sterrenchef Kris De Roy (Hofke Van Bazel).
Dit gerenommeerd restaurant draagt immers de groene gastronomie hoog in haar vaandel.
De intense band met de natuur en al het moois dat die te bieden heeft komt in deze keuken
altijd en onvoorwaardelijk tot zijn recht.

 • Fine dining beleving
 • Healthy moments met de link naar de impact van de voeding op de mentale en fysische gezondheid.
 • Recepties, walking dinner o.a.
 • Presentaties en degustaties
 • Culinaire workshops

Overige services :

 • Valet en parkingservice
 • Luxe taxivervoer (limousine, waterlimo)
 • Specifieke conciërgediensten
 • Personal coaching & training
 • Rondleidingen op maat (moestuin en omgeving)
 • Events & Business van A tot Z

De gecombineerde talenten en de jarenlange ervaring van de eigenaars zorgen ervoor dat de
diensten van Le Relais de Bazel synoniem zijn voor een hoogwaardige persoonlijke service.
Dit team heeft talent in overvloed om elk verblijf in deze bijzondere omgeving om te toveren
tot een werkelijk unieke en exclusieve hospitality ervaring.

Le Relais de Bazel – Private venue

Koningin Astridplein 5
9150 Bazel
welcome@lerelaisdebazel.be
www.lerelaisdebazel.be

Hofke van Bazel – Fine dining restaurant

Koningin Astridplein 11-13
9150 Bazel
T 03 744 11 40
info@hofkevanbazel.be
www.hofkevanbazel.be